Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Detaliul inedit care anunță câștigătoarea Cupei Mondiale din Qatar! S-a adeverit în 2014 și 2018

Bianca Dumitru

Actualizat 14/12/2022 la 08:05 GMT+2

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022 se află pe ultima sută de metri, în această seară Argentina devenind prima finalistă a competiției. Jurnaliștii din Spania au anunțat, înaintea celor două semifinale, detaliul inedit care ar putea arăta învingătoarea din Qatar.

Giroud was part of the France team which won the World Cup last summer

Credit imagine: PA Sport

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022 își va afla duminică învingătoarea. Doar 3 echipe au mai rămas în lupta pentru trofeu, Argentina eliminând-o pe Croația în această seară, în semifinale, după o victorie cu scorul de 3-0.
picture

LG QNED

Credit imagine: Eurosport

Acest conţinut vă este oferit de LG. Trăieşte emoţia fiecărui gol transpusă în culori uimitoare. Doar cu LG QNED
Mâine seară, Franța și Maroc se vor duela în cea de-a doua semifinală a competiției, iar învingătoarea va ajunge față în față cu echipa lui Lionel Messi în partida cu titlul mondial pe masă.
Înaintea partidelor din semifinale, jurnaliștii din Spania au prezentat un detaliu interesant care ar putea anunța învingătoarea de la această ediție a Cupei Mondiale.
Cei de la As.com au arătat că la edițiile precedente ale competiției, în 2014 și 2018, s-au impus echipele naționale ale jucătorilor de la Chelsea care aveau numerele 14, respectiv 18 pe tricou.
În 2014, când numărul 14 îi aparținea lui Andre Schurrle, trofeul a ajuns la Germania. Apoi, în 2018, tricoul cu numărul 18 de la Chelsea era purtat de Olivier Giroud, iar Franța a fost cea care și-a adjudecat titlul mondial.
Acum, tricoul cu numărul 22 îi aparține la Chelsea lui Hakimi Ziyech, fotbalist calificat cu naționala Marocului în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar 2022.
Astfel, dacă tradiția se va respecta, echipa lui Walid Regragui ar trebui să treacă miercuri seară de Franța, în semifinalele competiției, iar apoi să învingă Argentina duminică, în finală, scenariu ce pare greu de realizat, dar nu imposibil pentru o echipă care a învins Belgia și le-a eliminat din turneu pe Spania și Portugalia.
Citește și:

Maroc, în premieră în semifinalele Cupei Mondiale

După calificarea în semifinalele Cupei Mondiale în fața Portugaliei, Maroc a scris istorie, așadar, în Qatar, fiind prima echipă africană care a reușit în toată istoria competiției să ajungă până în penultimul act.
Acest rezultat vine după ce, în 1970, Maroc a fost prima echipă care a obținut un punct la turneul final, iar în 1986 a devenit prima națională de pe continentul african care a ajuns în fazele eliminatorii la Mondial.

PROGRAMUL MECIURILOR DE LA CUPA MONDIALĂ

Miercuri, 14 decembrie
  • Franța - Maroc (ora 21:00)
Sâmbătă, 17 decembrie
  • Finala mică (ora 17:00)
Duminică, 18 decembrie
  • Finala mare (ora 17:00)
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo