Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dezastrul Germaniei de la Mondial nu rămâne fără urmări! Prima plecare din cadrul Mannschaft-ului

Nicu Savin

Publicat 06/12/2022 la 12:28 GMT+2

Germania a dezamăgit crunt la Cupa Mondială din Qatar, plecând acasă chiar după faza grupelor. Repetarea eșecului de acum 4 ani a fost greu de digerat pentru nemții, iar "reforma" a început deja, odată cu demisia lui Oliver Bierhoff din funcția de manager general el echipei naționale.

Oliver Bierhoff (l.) mit Bundestrainer Hansi Flick

Credit imagine: Getty Images

Germania a fost, alături de Belgia, marea dezamăgire a Campionatului Mondial din Qatar. Nemții nu au reușit să treacă de faza grupelor, la fel cum se întâmplase și acum 4 ani, în Rusia, iar șefii fotbalului german au sunat alarma, un asemenea eșec fiind inacceptabil.
Deși postul lui Hansi Flick nu pare a fi în pericol, schimbările la prima reprezentativă au început deja. Primul "cap căzut" a fost cel al lui Oliver Bierhoff, care era managerul general al Mannschaft-ului din 2004.

Oliver Bierhoff și-a dat demisia după 18 ani petrecuți ca manager al echipei naționale a Germaniei

Acesta mai avea contract cu Federația Germană până în 2024, dar a decis să facă un pas înapoi și și-a prezentat demisia, considerându-se printre responsabilii de eșecurile Germaniei din ultimii ani.
"După 18 ani în funcții de responsabilitate la Federația Germană de Fotbal, am demisionat din funcția mea de director general al echipelor naționale și al Academiei cu efect imediat. Am ajuns la un acord cu președintele Bernd Neuendorf. Pregătesc calea pentru stabilirea unor noi direcții. Vreau să le mulțumesc din toată inima tuturor oamenilor care m-au susținut în această perioadă cu angajamentul, ideile și pasiunea lor. Sunt mândru de ceea ce am realizat împreună cu echipa mea și antrenorii noștri de la echipele naționale. Să am echipe ca asta în jurul meu a fost un privilegiu. Unele decizii în care am crezut nu s-au dovedit a fi corecte. Nimeni nu regretă asta mai mult decât mine. Îmi asum responsabilitatea pentru asta", a fost comunicatul fostului atacant, care a fost campion european cu Germania în 1996.
Potrivit jurnaliștilor de la Bild, miercuri va avea loc o întrunire de urgență între președintele Federației Bernd Neuendorf, vicepreședintele Hans-Joachim Watzke și selecționerul Hansi Flick, în care se va face o analiză aprofundată asupra eșecurilor din ultimii 4 ani (la EURO 2020 Germania a fost eliminată în optimi de Anglia).
Sursa citată mai notează că locul lui Oliver Bierhoff ar urma să fie luat de Matthias Sammer, omul care a stat în spatele succeselor fantastice ale celor de la Bayern Munchen în ultimii ani. Germania are asigurat locul la EURO 2024, fiind gazdă a competiției, iar nemții vor să pregătească din timp turneul final de la care fanii au așteptări imense.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo