Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dezvăluirea selecționerului Elveției, după setul încasat de la Portugalia, în optimile Mondialului

Cristian Mihală

Publicat 07/12/2022 la 09:12 GMT+2

Selecţionerul Elveţiei, Murat Yakin, nu crede că postul său este ameninţat după usturătorul eşec suferit în faţa Portugaliei (scor 1-6), marţi seara, în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

AL WAKRAH, QATAR - NOVEMBER 24: Murat Yakin Head coach of Switzerland gives directions to Fabian Rieder of Switzerland and he sends him on as a second half substitute to replace Ruben Vargas during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group G match between Switz

Credit imagine: Eurosport

"Am pierdut un meci, dar asta nu înseamnă că trebuie să fim prea pesimişti şi să criticăm totul. Echipa a dat dovadă de un spirit extraordinar şi aveam planuri mari, dar din păcate nu au ieşit. Este ceva ce trebuie să lăsăm în urmă acum. Vom trece peste asta ca echipă şi trebuie să privim înainte", a declarat Yakin în conferinţa de presă pe care a susţinut-o la finalul jocului de pe Lusail Stadium.
Elveţia, viitoarea adversară a Românei în preliminariile EURO 2024, a obţinut două victorii în Grupa G de la CM 2022, în meciurile cu Camerun (1-0) şi Serbia (3-2), înclinându-se la limită în faţa cvintuplei campioane mondiale Brazilia (0-1).
Yakin a lăudat performanţa echipei sale în faza grupelor, dar a recunoscut că elevii săi nu au reuşit să facă faţă ritmului impus de Portugalia.
"Am vrut să facem istorie aici. Am arătat un fotbal grozav în faza grupelor, dar astăzi (marţi, n. red.) ne-am confruntat cu un adversar mai bun. Suntem trişti că plecăm de la Cupa Mondială., însă putem fi mândri de ceea ce am realizat, pentru că am avut momentele noastre. Dar, în final, ne-au lipsit puterea şi prospeţimea.... şi nu am mai putut face nimic", a conchis selecţionerul elveţian.
Portugalia s-a impus marţi prin tripla lui Goncalo Ramos (17, 51, 67) şi reuşitele lui Pepe (33), Raphael Guerreiro (55) şi Rafael Leao (90+2), în timp ce golul de onoare al elveţienilor a fost reuşit de Manuel Akanji (58).
Lusitanii se vor lupta pentru un loc în semifinale cu selecţionata Marocului, surpriza actualei ediţii a Cupei Mondiale, care a reuşit să elimine Spania în optimile de finală, la loviturile de departajare.
Sursa: Agerpres
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo