Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Didier Deschamps nu i-a uitat pe argentinieni! Ce a spus despre ironiile acestora și despre relația cu Zidane

Alex Masgras

Publicat 11/03/2023 la 16:29 GMT+2

Didier Deschamps a vorbit la aproape trei luni despre finala Cupei Mondiale din Qatar, câștigată de Argentina la loviturile de departajare în fața Franței. Selecționerul din hexagon nu a uitat modul în care argentinienii l-au ironizat pe Kylian Mbappe și a vorbit și despre relația sa cu Zinedine Zidane.

Deschamps ist seit 2012 Nationalcoach Frankreichs

Credit imagine: SID

Argentina a câștigat la finalul anului trecut Cupa Mondială din Qatar după o finală în care sud-americanii s-au impus la loviturile de departajare în fața Franței. Sărbătoarea a continuat timp de mai multe zile în Argentina, iar mai mulți dintre jucătorii lui Lionel Scaloni, în frunte cu portarul Emiliano Martinez, au fost criticați pentru modul în care au sărbătorit succesul și l-au ironizat pe Kylian Mbappe.
Didier Deschamps, selecționerul Franței, a vorbit la aproape trei luni de la finala de la Doha despre modul în care unii argentinieni au ales să sărbătorească victoria din finala Cupei Mondiale:
"Felicitări lor, sunt campioni mondiali. Dar au fost lucruri și atitudini de neacceptat. Nu am o problemă cu ei să sară și să se bucure, dar noțiunea de respect nu a existat", a spus Deschamps pentru Le Figaro, citat de Mundo Deportivo.
Selecționerul Franței a mai spus că nimeni nu a meritat un astfel de tratament, cu atât mai puțin Kylian Mbappe, spunând că lucrurile au mers prea departe, dar că argentinienii și-au prezentat scuzele ulterior.
"Chiar dacă am pierdut am pierdut, asta este. Trebuie să acceptăm asta. Am văzut finala de mai multe ori. Contextul în care ne-am aflat, cu mulți jucători importanți care au absentat, dar și toată încărcătura emoțională... Dar mi-a plăcut cum a arătat naționala Franței", a mai spus acesta.
Citește și:

Deschamps, despre faptul că Zidane vrea să fie selecționerul Franței: "Nu mă deranjează"

Încă dinaintea Cupei Mondiale din Qatar s-a vorbit foarte mult despre viitorul selecționer al Franței după turneul final. Numele lui Zinedine Zidane a fost vehiculat în mai multe rânduri în presa din Franța ca posibil succesor al lui Deschamps pe banca naționalei.
În cele din urmă, selecționerul care a adus titlul mondial în 2018 și-a prelungit înțelegerea cu federația franceză până în 2026. Ulterior, în Franța s-a vorbit despre o relație rece între Deschamps și Zidane, dar selecționerul Franței a lămurit situația și vorbit despre relația pe care o are cu fostul său coechipier:
"Faptul că vrea să devină selecționer nu mă deranjează. A existat mereu o rivalitate sportivă între noi. El nu are legătură cu asta, nici eu. Nu îl consider un rival. Ne știm foarte bine și ne respectăm", a mai spus Deschamps.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo