Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Didier Deschamps recunoaște după calificarea în sferturi: "E cel mai bun jucător din lume!"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 04/12/2022 la 21:23 GMT+2

Franța s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial din Qatar, după ce a trecut în optimi de Polonia lui Lewandowski, scor 3-1. Olivier Giroud și Kylian Mbappe, cu o dublă, au marcat golurile prin care naționala din Hexagon s-a impus, în timp ce Lewandowski a redus din diferență la ultima fază a meciului.

Didier Deschamps

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Franța a reușit duminică seara să se impună în fața Poloniei, scor 3-1, în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. În urma succesului, băieții din Hexagon merg în sferturile competiției, acolo unde ar putea să întâlnească selecționata Angliei.
Olivier Giroud a fost cel care a deschis scorul în minutul 44 al duelului, devenind astfel cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței, cu 52 de goluri, depășindu-l pe Thierry Henry, care se află la borna 51.
În repriza a doua a ieșit la rampă Kylian Mbappe, care a semnat dubla în minutele 74 și 90+1, devenind primul jucător din istorie care înscrie 9 goluri la Cupa Mondială înainte de a împlini vârsta de 24 de ani. Totodată, starul lui PSG a ajuns la cinci goluri marcate la acest turneu, fiind lider în clasamentul golgheterilor de la Mondial.
La finalul duelului care a dus Franța în sferturile de finală ale turneului, selecționerul Didier Deschamps s-a arătat entuziasmat de succesul obținut de elevii săi, având cuvinte mari la adresa MVP-ului partidei, Kylian Mbappe.
CITEȘTE ȘI:

Didier Deschamps, antrenorul "celui mai bun fotbalist din lume"

"Nu a fost ușor pentru că această echipă a Poloniei a fost foarte bine organizată pentru a ne pune probleme. Am schimbat câteva poziții la pauză. Kylian Mbappe are această abilitate de a rezolva multe probleme, deci cu atât mai bine pentru noi. A fost unitate în vestiar de la început, iar rezultatul este foarte bun.
Din postura favoritei ne puteam doar califica, însă faptul că am reușit să facem asta și pe teren e și mai bine. Avem șase zile să respirăm și să ne pregătim pentru sferturile de finală, este al treilea la rând cu multe ambiții. Pentru moment, cel mai important lucru este să ne bucurăm de moment.
(n.r. Este Mbappe cel mai bun jucător din lume?) Nu sunt obiectiv, sunt francez și antrenorul său, dar da, desigur. S-a pregătit pentru acest Campionat Mondial. Chiar dacă nu a făcut cel mai bun meci al său timp de o oră, are această abilitate, pentru că îl urmărim de aproape, ca și alți jucători excepționali, de a schimba cursul jocului", a declarat la finalul meciului Didier Deschamps, potrivit RMC Sport.

Olivier Giroud și Hugo Lloris, remarcații lui Deschamps

Selecționerul Franței nu i-a uitat pe Olivier Giroud și Hugo Lloris, amândoi cu prestații excelente în naționala Hexagonului.
Cel dintâi a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei, cu 52 de goluri, depășindu-l pe Thierry Henry, care se află la borna 51, în timp ce Hugo Lloris este jucătorul cu cele mai multe selecții din istoria Franței, la egalitate cu Lilian Thuram, care are 142 de selecții.
"Acest Giroud este un jucător incredibil, sunt mulți care spun asta acum, a fost criticat în trecut, însă Olivier este Olivier și are o mentalitate bună. Întotdeauna a trebuit să se lupte într-un registru propriu. Când nu a fost decisiv a fost util echipei însă ca oricare alt atacant, preferă victoria colectivă, dar să câștigi cu recordul său de goluri nu e nimic, în contextul recordului deținut de Thierry Henry.
Mai este și recordul lui Hugo LLoris. Sunt jucători care au fost aici de la primul Campionat Mondial din 2014 și care încă sunt aici. Trebuie să ne ridicăm la nivelul ridicat cerut, iar acești jucători au reușit să își mențină nivelul. Vor întotdeauna să câștige și să dea ștafeta mai departe jucătorilor tineri", a adăugat Deschamps.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL DIN QATAR 2022 | PROGRAMUL OPTIMILOR DE FINALĂ

Sâmbătă, 3 decembrie:
  • Olanda - SUA, 3-1
  • Argentina - Australia, 2-1
Duminică, 4 decembrie:
  • Franța - Polonia, 3-1
  • Anglia - Senegal, ora 21:00
Luni, 5 decembrie:
  • Japonia - Croația, ora 17:00
  • Brazilia - Coreea de Sud, ora 21:00
Marți, 6 decembrie:
  • Maroc - Spania, ora 17:00
  • Portugalia - Elveția, ora 21:00
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo