Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dovada că visurile devin realitate! Din lucrător comercial, la Campionatul Mondial din Qatar

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 19/11/2022 la 15:07 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Matty Cash este un fotbalist născut în Marea Britanie, care a muncit din greu pentru a ajunge acolo unde a visat. Fundașul evoluează la Aston Villa și va evolua în Qatar pentru Polonia, țară unde și-a primit cetățenia anul trecut. Povestea sa i-a impresionat pe englezi, care i-au dedicat un întreg material, în care acesta povestește despre condițiile grele prin care a tr

Matty Cash of Poland celebrates during UEFA Nations League match between Netherlands and Poland at Stadium Feyenoord on June 11, 2022 in Rotterdam

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Campionatul Mondial din Qatar va debuta duminică, cu ceremonia de deschidere și partida dintre țara gazdă și Ecuador. Selecționerii și-au definitivat loturile, bazându-se pe forma de moment a jucătorilor, dar fiind influențați și de numeroasele accidentări care au apărut pe parcursul acestui sezon.
Pentru mulți fotbaliști este o șansă unică în viață să evolueze la cea mai importantă competiție de fotbal din lume. Mulți jucători au început de jos, iar acum își văd visul împlinit. Este și cazul lui Matty Cash, fundașul dreapta devenit titular la Aston Villa. Acest an a fost unul memorabil pentru el, reușind să se impună în primul 11 la echipa din Premier League, dar și să-și facă debutul și să impresioneze la naționala Poloniei.
El s-a născut în Anglia și a primit cetățenia poloneză în octombrie, anul trecut. Ei bine, viața lui Cash nu a fost întotdeauna atât de bună, acesta fiind nevoit să lucreze în schimburi de câte 5 ore în fiecare weekend, în anul 2014. El muncea la un cunoscut magazin de haine, unde ajuta clienții și se ocupa să pună etichete pe produse. Jucătorul se angajase aici deoarece mama sa i-a spus să câștige niște bani, în timp ce se afla la Academia de Fotbal Buckinghamshire.
"Dacă mă gândeam că o să devin fotbalist profesionist în acele momente? Nici vorbă. Nicio șansă. Desigur că îmi doream să reușeșsc, dar eram abia la liceu", descrie Cash trăirile din urmă cu 8 ani.
În perioada următoare, Matty a muncit într-un magazin de jucării, unde a dat peste o muncă foarte grea, dar care l-a ambiționat și mai tare să lupte pentru visele sale. În 2016, jucătorul semna primul contract de profesionist, cu Nottingham Forrest și renunța la locul său de muncă, după unele discuții mai aprinse cu patronul.
S-a impus repede la "pădurari", unde a ajuns la inima suporterilor, fiind foarte apreciat. Povestea lui Cash este una a "hotărârii, sacrificiului și a dorinței de a continua atunci când nu mai ai nimic", notează Sport Bible.
"Cred că cel mai bun sfat pentru cei care s-au regăsit într-o situație similară cu a mea este să continui să muncești din greu. Lucrurile se schimbă atât de des în fotbal. Sunt foarte multe oportunități. După părerea mea, dacă ești suficient de bun, vei mai primi încă o șansă", a explicat polonezul.
Citește și:

Campionatul Mondial 2022 | Profesorii din liceu nu i-au dat nicio șansă lui Matty

În fiecare an, peste 11.000 de juniori cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani se lasă de fotbal în Marea Britanie. Pentru a ne da seama de cât de mare este această cifră, doar 0,012% din juniori ajung să semneze contracte profesioniste, iar Cash s-a aflat în acest mic procent.
"Am avut o întâlnire cu doi antrenori. S-au întors spre mine și mi-au zis că îmi mulțumesc. Am fost absolut surprins. Aveam doar 16 ani în acel moment. Știam că nu am un fizic la fel de bine dezvoltat ca al celorlalți jucători de vârsta mea, dar cred că așa am fost eu ca și copil. Unii jucători se dezvoltă mai târziu, iar alții mai repede. La școală nu mă descurcam bine. Tot ce auzeam intra pe o ureche și ieșea pe cealaltă pentru că gândul meu era la altceva.
Am spus (n.r. unui profesor) că vreau să devin fotbalist și el a râs. Mi-a spus că trebuie să fiu concentrat în clasă pentru că această șansă o au doar 1 la un milion. Toți profesorii mi-au spus să mă concentrez pe școală deoarece să ajungi fotbalist e mai greu decât crezi", a explicat Matty pentru Sport Bible.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo