Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dramatism total în Iran - Țara Galilor! Asiaticii au câștigat cu două goluri marcate în prelungiri

Nicu Savin

Actualizat 25/11/2022 la 14:23 GMT+2

Iran s-a impus cu 2-0 în fața Țării Galilor în primul meci al etapei a 2-a din faza grupelor de la Campionatul Mondial din Qatar. Amebele goluri ale echipei lui Carlos Queiroz au fost marcate în prelungirile partidei.

Iran schlägt Wales

Credit imagine: Getty Images

Țara Galilor și Iran aveau stări de spirit diferite înainta meciului direct de la Mondial. Galezii au smuls un egal din duelul cu SUA (1-1), în timp ce asiaticii au fost călcați în picioare de Anglia (6-2). Partida de pe Ahmad bin Ali Stadium din Al Rayyan a fost una extrem de disputată și s-a decis pe final.
Britanici au avut prima șansă de a deschide scorul, dar Moore a șutat slab din interiorul careului și Hosseini a parat fără probleme. Iranienii au trimis mingea în poartă în minutul 16, prin Ali Gholizadeh, dar reușita a fost anulată de VAR pentru off-side.
Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil, dar intensitatea a crescut în partea secundă. Formația lui Carlos Queiroz a irosit o șansă uriașă în minutul 52. La aceeași fază, Sardar Azmoun și Ali Gholizadeh au nimerit bara, iar apoi Hennessey a avut o interveție sigură la șutul lui Azmoun.

Iran - Țara Galilor 2-0 | Cel mai dramatic meci de la Mondial

.
În minutul 73, portarul galez și-a mai slavat o dată echipa, respingând în corner șutul foarte bun de la distanță al lui Ezatolahi. Egalul păstra ambele formații în calcuelel calificării, dar iranienii au fost totuși mai insistenți, iar din minutul 87 au avut superioritate numerică. Hennessey l-a faultat pe Taremi în calitate de ultim apărător și a fost eliminat, asta abia după ce arbitrul Mario Escobar (Guatemala) a consultat reluările.
Galezii au tras cu dinții să păstreze rezultatul de pe tabelă, dar nu au reușit. În minutul 90+8, Roozbeh Cheshmi a prins un șut fenomenal din afara careului, declanșând o bucurie de nedescris în tabăra asiatică. Galezii s-au aruncat în atac, dar au mai fost taxați o dată. Ramin Rezaeian a încheiat socotelile în al 11-lea minut al prelungirilor, la capătul unui contraatac dus impecabil la capăt.
În această seară va avea loc duelul dintre Anglia și SUA. Indiferent de rezultatul de acolo, cel puțin locul doi se va juca în ultima etapă. Țara Galilor mai are șanse mici de calificare, dar trebuie să învingă Anglia în meciul următor și spere la un joc favorabil al rezultatelor. În schimb, Iranul este la mâna ei: o victorie cu SUA în ultima etapă ar duce echipa lui Queiroz în optimi.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo