Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

După 7-0, Luis Enrique anunță schimbări în naționala Spaniei pentru Germania. Cine va intra

Cristian Mihală

Publicat 24/11/2022 la 08:15 GMT+2

Luis Enrique a dezvăluit, în conferința de presă de după partida contra naționalei statului Costa Rica, încheiată cu 7-0, că va opera schimbări în formula de start pentru confruntarea cu Germania, "finala" grupei.

DOHA, QATAR - NOVEMBER 23: Ferran Torres of Spain celebrates with Gavi after scoring their team's fourth goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group E match between Spain and Costa Rica at Al Thumama Stadium on November 23, 2022 in Doha, Qatar. (Photo

Credit imagine: Getty Images

Spania, campioana mondială din 2010, a stabilit cel mai mare scor al turneului final din Qatar, după un meci în sens unic, în care au marcat Daniel Olmo (11), Marco Asensio (21), Ferran Torres (31 - penalty, 54), Gavi (74), Carlos Soler (90) şi Alvaro Morata (90+2).
Întrebat la conferința de presă dacă "Furia Roja" și-a stabilit un "11" de bază, având în vedere cât de bine a evoluat miercuri, Luis Enrique a anunțat că va face modificări în formula de start la partida cu Germania. Nu pentru că ar fi fost nemulțumit în mod special de cineva, ci pentru că e nevoie ca jucătorii să rămână proaspeți. În plus, există multă calitate pe bancă, astfel că e normal să vină cu soluții noi meci de meci.
"Nu știu cine va juca împotriva Germaniei. Dacă ne vom atinge obiectivul la Cupa Mondială, fiecare jucător va prinde minute, nu doar cei care au evoluat azi. Nu cred că o să repet vreun prim "11" în vreun meci, avem un lot echilibrat și foarte valoros", a dezvăluit Luis Enrique pentru sport.es.
Presa spaniolă notează că cea mai probabilă modificare la nivel de prim "11" e înlocuirea lui Asensio cu Morata. Acesta din urmă a intrat cu gol și assist aseară și e mult mai percutant, lucru care poate cântări decisiv în fața unui adversar precum Germania.
Rodri a fost o găselniță a selecționerului pentru partida de miercuri, în centrul defensivei, astfel că locul lui lângă Laporte ar putea fi luat de Pau Torres sau Eric Garcia.
De asemenea există semne de întrebare în legătură cu posibilitatea ca Azpilicueta să poată juca din 4 în 4 zile, așa că Dani Carvajal ar putea fi o soluție în banda dreaptă a apărării

Spania - Costa Rica 7-0 | Cifrele din spatele unui succes istoric la Campionatul Mondial

Spania a reușit cea mai categorică victorie a ei de la Campionatul Mondial, precedentul record fiind de 6-1, cu Bulgaria, în 1998. A devenit prima formație care a marcat 7 goluri din doar 8 șuturi pe poartă, de când se analizează statist partidele (Mondialul din 1966).
Gavi a devenit în meciul contra Costa Ricăi cel mai tânăr marcator pentru Spania la un Campionat Mondial și al treilea cel mai "precoce" din istorie. Doar Pele (în 1958) și Manuel Rosas (1930) erau mai tineri când au înscris.
Ferran Torres a fost al treilea jucător care reușește o dublă pentru Spania la debutul său la Cupa Mondială. Jose Iraragorri (contra Braziliei, în 1934) și David Villa (cu Ucraina, în 2006) mai reușiseră asemenea performanțe.
În prima repriză a partidei de aseară, Spania a setat un record privind pasele complete (537). Ei au doborât borna setată cu doa rcâteva ore înainte de Germania, în prima parte a partidei cu Japonia, pierdută în cele din urmă cu 2-1 (422).
Spania - Germania, meciul care îi poate trimite pe nemți acasă după doar două partide de la Mondial, se joacă duminică, de la ora 21:00.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo