Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dybala a dezvăluit ce sfat a primit de la Martinez în finala cu Franța: "Am luat decizia în ultimul moment"

Alex Masgras

Publicat 22/12/2022 la 13:31 GMT+2

Argentina a cucerit Cupa Mondială din Qatar la loviturile de departajare în finala cu Franța. Paulo Dybala a fost unul dintre marcatorii sud-americanilor de la 11 metri și a dezvăluit la revenirea în Argentina că Emiliano Martinez l-a sfătuit să șuteze pe mijlocul porții.

Paulo Dybala sous le maillot de l'Argentine en 2022

Credit imagine: Getty Images

Paulo Dybala a dezvăluit că Emiliano Martinez l-a sfătuit să șuteze pe centrul porții la loviturile de departajare ale finalei dintre Argentina și Franța de la Cupa Mondială din Qatar. Introdus în ultimele minute ale prelungirilor pentru loviturile de departajare de Lionel Scaloni, Dybala nu a dezamăgit și a înscris de la punctul cu var.
El a șutat pe centrul porții, la sugestia coechipierului său, decizia fiind luată în ultimul moment. Acesta a recunoscut că inițial ar fi vrut să trimită în stânga lui Lloris, colț în care portarul francez a plonjat:
"Am încercat să fiu cât mai limpede posibil. Nu e ușor să faci asta pentru că nu joci în fiecare zi o finală de Cupă Mondială. Mi-a luat foarte mult să merg până la minge, nu putea fi un drum mai lung de atât.
Am vorbit cu Dibu (n.r. Emiliano Martinez). M-a sfătuit să dau pe centru după ce ei au ratat. Mereu plonjează. Eu aș fi ales un colț, iar portarul s-a dus în colțul acela, dar l-am auzit când mi-a zis. Am luat decizia în ultimul moment. Am ascultat de Dibu să șutez pe centru și a fost gol", a spus Paulo Dybala în timpul paradei Argentinei de la Buenos Aires.
Paulo Dybala a fost al doilea executant al Argentinei de la 11 metri. Primul marcator pentru sud-americani a fost Lionel Messi, după care au transformat și Leandro Paredes și Gonzalo Montiel. Kingsley Coman și Aurelien Tchouameni au fost jucătorii care au ratat pentru Franța.
Citește și:

Argentina a cucerit al treilea titlu mondial în Qatar

Argentina a devenit pentru a treia oară în istoria sa campioană mondială, după titlurile cucerite în 1978 și 1986. Sud-americanii s-au impus în ultimul act împotriva Franței, după o finală nebună.
Argentina a condus cu 2-0, după golurile marcate de Messi și Di Maria, iar timp de aproape 80 de minute au controlat jocul. Francezii au revenit spectaculos în câteva minute, iar cele două goluri ale lui Kylian Mbappe au trimis partida în prelungiri.
Nebunia a continuat și în prelungiri. Messi a readus-o în avantaj pe Argentina în minutul 108, pentru ca Mbappe să transforme un nou penalty în minutul 118.
La loviturile de departajare au transformat atât Messi, cât și Mbappe, iar diferența a fost făcută de ratările lui Coman și Tchouameni, iar Argentina a devenit pentru a treia oară în istoria sa campioana lumii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol