Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elogii aduse Olandei după calificarea în sferturile Campionatului Mondial din Qatar. Ce scrie presa internațională

Eurosport
DeEurosport

Publicat 03/12/2022 la 20:20 GMT+2

Olanda s-a impus cu 3-1 în fața celor din Statele Unite ale Americii în prima optime de finală de la Campionatul Mondial din Qatar și, în urma acestui rezultat, a obținut biletele pentru sferturile competiției, acolo unde va întâlni învingătoarea duelului Argentina - Australia. Presa internațională este la picioarele Olandei, formație neînvinsă la Mondial din anul 2010.

Blind esulta con il padre per il gol in Olanda-Stati Uniti - Mondiali 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Olanda este prima echipă care reușește să obțină biletele pentru sferturile Campionatului Mondial din Qatar, după ce a trecut cu 3-1 de selecționata Statelor Unite ale Americii, la capătul unui joc electrizant.
Componenții "Portocalei Mecanice" au condus cu 2-0 după 45 de minute de joc, grație reușitelor lui Depay și Blind. Americanii au redus din deficit aproape de final, prin Wright, iar Dumfries a stabilit scorul final al întâlnirii, 3-1.
După acest succes, Olanda își așteaptă acum adversara din sferturile de finală ale turneului, învingătoarea partidei Argentina - Australia, care se va decide după partida din această seară, al cărei prim fluier se va auzi de la ora 21:00.
CITEȘTE ȘI:

Presa internațională aduce elogii Olandei pentru calificarea în sferturi

Olanda s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale și continuă să rămână neînvinsă de mai bine de 10 ani la Campionatul Mondial. Presa internațională este la picioarele olandezilor, felicitați pentru prestația avută.
Jurnaliștii din străinătate au avut numai cuvinte de laudă la adresa olandezilor, primii care se califică în sferturile Cupei Mondiale.
"Van Gaal a explicat ce înseamnă fotbalul", au titrat cei de la AS.com, care i-au adus elogii tehnicianului învingătorilor pentru evoluția elevilor săi în victoria din optimi, cu SUA.
"Memphis îi îndrumă pe portocalii în sferturi", au scris, la rândul lor, cei de la Mundo Deportivo, care nu au putut ignora prestația atacantului Barcelonei, omul care a deschis scorul în confruntarea cu SUA. În urma acestei reușite, a 43-a din carieră pentru Depay în naționala "Portocalei Mecanice", acesta a devenit al doilea cel mai bun marcator all-time al Olandei, după Robin van Persie, care se află la cota 50.
Jurnaliștii de la Marca au aplaudat și ei succesul Olandei, explicând că Memphis şi Dumfries sunt dovezile pentru care "soccer-ul" este departe de fotbalul-model impus de naţionala Olandei.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo