Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emi Martinez l-a făcut pe președintele Federației Franceze de fotbal să răbufnească! Ce le-a transmis argentinienilor

Eurosport
DeEurosport

Publicat 23/12/2022 la 11:38 GMT+2

S-a iscat un întreg scandal în jurul atitudinii arătate de portarul Argentinei, Emiliano Martinez, în urma finalei Cupei Mondiale câștigate în fața Franței, după mai multe gesturi ironice ale sale dedicate lui Kylian Mbappe.

Argentine goalkeeper Emiliano Martinez celebrates on board a bus with a sign reading "World Champions" with supporters after winning the Qatar 2022 World Cup tournament as they tour through Buenos Aires' downtown on December 20, 2022.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Federația de fotbal din Franța ia primele măsuri împotriva lui Emiliano Martinez, portarul care a stârnit mai multe controverse cu gesturile sale de după câștigarea titlului mondial alături de naționala Argentinei.
Conform președintelui federației, Noël Le Graët, care a vorbit într-un interviu pentru publicația Ouest France, s-a trimis o scrisoare către omologul său din Argentina în ceea ce privește comportamentul lui Emiliano Martinez, care l-a batjocorit și ironizat în mai multe rânduri pe starul naționalei Franței, Kylian Mbappe.
Indicând că a semnalat problema cu Claudio Tapia, Le Graët a marcat reacțiile pe care le-a avut portarul lui Aston Villa, cea prin care solicita un minut de reculegere pentru Kylian Mbappe în vestiarul de pe Lusail Iconic Stadium, în timp ce celebra alături de colegii săi victoria din marea finală a Campionatului Mondial, dar și cea prin care acesta s-a afișat la petrecerea din străzile din Buenos Aires alături de o păpușă cu chipul lui Mbappe. Președintele federației franceze a catalogat aceste gesturi ca fiind "excese anormale" și a lăudat totodată atitudinea arătată de al 2-lea cel mai valoros fotbalist al planetei, care deși a marcat un hat-trick în poarta lui Martinez în finala Mondialului din Qatar, nu a ținut să-i răspundă în niciun fel goalkeeper-ului de 30 de ani.
"În contextul unei competiții sportive, gesturile lui Emiliano Martinez au fost exagerate, e prea mult și îmi este foarte greu să îl înțeleg. Pe de altă parte, comportamentul lui Kylian Mbappe a fost unul exemplar", a declarat Noël Le Graët.
De asemenea, președintele FFF a confirmat faptul că a lansat acțiuni legale împotriva celor care i-au abuzat rasial pe Aurelien Tchouameni și Randal Kolo Muani. Cei doi au fost atacați în social media de mai multe voci după ce au ratat șansa câștigării celui de-al 2-lea Campionat Mondial consecutiv pentru naționala Franței. Au fost insultați și au fost în cele din urmă nevoiți să oprească opțiunea de comentarii la postările lor, din cauza valului de ură și de replici jignitoare din partea unor fani frustrați.
Citește și:

Un oficial francez a cerut sancțiuni dure pentru Emiliano Martinez

Paradele extraordinare și modul prin care și-a salvat echipa în momente cheie au fost umbrite de o serie de gesturi controversate făcute de Martinez, atât în vestiar după terminarea meciului, cât și în momentul în care a primit trofeul pentru cel mai bun portar de la turneul final din Qatar, iar francezii au început să îl taxeze.
Un deputat al partidului din care face parte și președintele Franței, Emmanuel Macron (Renaissance), s-a arătat extrem de deranjat de gesturile controversate făcute de portarul Argentinei după ce a câștigat marea finală de duminică și cere sancțiuni drastice împotriva acestuia.
Karl Olive a lăudat prestația argentinienilor de la Cupa Mondială, însă a rămas profund dezamăgit de atitudinea arătată de Emiliano Martinez și cere inclusiv ca FIFA să ia o decizie asumată și să-i retragă trofeul pentru cel mai bun portar al turneului din Qatar, pentru modul în care Martinez a decis să "celebreze" momentul când a primit distincția.
"Cred că trebuie să aducem un omagiu echipei Argentinei, care este o frumoasă campioană mondială. A fost o finală foarte bună, dar atitudinea lui Emiliano Martinez este indezirabilă. Este complet în afara acestui portar.
Când văd modul obscen în care și-a fluturat trofeul pentru cel mai bun portar al turneului, pentru că este un super portar, aș vrea ca FIFA să-i retragă trofeul.
Sper că va exista o plângere care va fi depusă de Federația Franceză de Fotbal în legătură cu păpușa cu chipul lui Kylian Mbappe. Este insuportabil, de neacceptat. Asta nu face parte din sport. Vă dați seama de degradare? Ar putea fi acesta un exemplu?", a spus actualul politician, fost jurnalist sportiv.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol