Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emiliano Martinez, amenințat cu o sancțiune dură după CM! Apelul venit din Franța: "FIFA să-i retragă trofeul"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 21/12/2022 la 17:41 GMT+2

Portarul naționalei Argentinei a devenit inamicul public al francezilor după gesturile controversate pe care le-a făcut atât la finalul meciului care i-a adus titlul mondial, dar și în timp ce celebra succesul, când l-a ironizat în mai multe rânduri pe starul "les bleus", Kylian Mbappe.

Emiliano Martínez (Argentina)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Argentina a reușit o performanță fantastică câștigând după 36 de ani din nou Campionatul Mondial, după o finală de vis jucată împotriva Franței, partidă care a atins un nivel extrem de ridicat al dramatismului. Pe lângă căpitanul și cel mai bun marcator de la CM din tabăra "pumelor", Lionel Messi, un alt erou al acestei performanțe a fost goalkeeper-ul legitimat la Aston Villa, Emiliano Martinez, care și-a salvat echipa în mai multe rânduri, inclusiv în minutul 120+3, când l-a blocat decisiv pe Kolo Muani și a păstrat Argentina în cărți.
Chiar și așa, reușita istorică a argentinienilor și implicit a portarului de 30 de ani este umbrită de o serie de gesturi controversate făcute de Martinez, atât în vestiar după terminarea meciului, cât și în momentul în care a primit trofeul pentru cel mai bun portar de la turneul final din Qatar, iar francezii încep să îl taxeze.

Emiliano Martinez, inamicul numărul 1 al francezilor după gesturile făcute

Un deputat al partidului din care face parte și președintele Franței, Emmanuel Macron (Renaissance), s-a arătat extrem de deranjat de gesturile controversate făcute de portarul Argentinei după ce a câștigat marea finală de duminică și cere sancțiuni drastice împotriva acestuia.
Prezent în platoul unei emisiuni CNEWS, Karl Olive a lăudat prestația argentinienilor de la Cupa Mondială, însă a rămas profund dezamăgit de atitudinea arătată de Emiliano Martinez și cere inclusiv ca FIFA să ia o decizie asumată și să-i retragă trofeul pentru cel mai bun portar al turneului din Qatar, pentru modul în care Martinez a decis să "celebreze" momentul când a primit distincția.
"Cred că trebuie să aducem un omagiu echipei Argentinei, care este o frumoasă campioană mondială. A fost o finală foarte bună, dar atitudinea lui Emiliano Martinez este indezirabilă. Este complet în afara acestui portar.
Când văd modul obscen în care și-a fluturat trofeul pentru cel mai bun portar al turneului, pentru că este un super portar, aș vrea ca FIFA să-i retragă trofeul.
Sper că va exista o plângere care va fi depusă de Federația Franceză de Fotbal în legătură cu păpușa cu chipul lui Kylian Mbappe. Este insuportabil, de neacceptat. Asta nu face parte din sport. Vă dați seama de degradare? Ar putea fi acesta un exemplu?", a spus actualul politician, fost jurnalist sportiv.
Citește și:

EMILIANO MARTINEZ, UN NOU GEST IRONIC LA ADRESA LUI KYLIAN MBAPPE

Portarul naționalei Argentinei a recurs la un nou gest ironic cu privire la Kylian Mbappe, după ce starul francez a marcat un hat-trick în poarta acestuia în marea finală a Campionatului Mondial, plus un penalty fructificat la loviturile de departajare.
picture

Andrei Ciobanu și Ion Alexandru, reacții în direct în timpul finalei Cupei Mondiale din Qatar

Prezent la Buenos Aires la sărbătoarea națională după câștigarea celui de-al 3-lea titlu mondial pentru Argentina, Emiliano Martinez a fost surprins la un moment dat la bustul gol, cu medalia de campion mondial la gât, având în mână o păpușă pe fața căreia e o poză cu chipul lui Kylian Mbappe. Imaginile s-au viralizat rapid și au stârnit din nou controverse cu privire la atitudinea portarului de 30 de ani, inclusiv printre fanii lui Lionel Messi, care s-au arătat dezgustați de acest nou gest ironic făcut de "Dibu" la adresa unuia dintre cei mai buni fotbaliști din lume în prezent.
Culmea, argentinienii l-au provocat și pe Lionel Messi la o reacție cu privire la colegul său de la PSG, aruncându-i o jucărie de pluș cu o țestoasă ninja, cu trimitere directă către fotbalistul care a împlinit astăzi 24 de ani, însă decarul Argentinei a preferat să nu răspundă, a fost doar amuzat și a aruncat înapoi jucăria.
Nu este prima dată când Martinez îl provoacă pe Kylian Mbappe, pentru că a făcut-o și la petrecerea din vestiar de după finală, dar a ținut să-i răspundă și la remarca francezului făcută înainte de desfășurarea turneului final, cum că fotbaliștii din America de Sud nu sunt la fel de bine pregătiți precum cei din Europa, pentru că nivelul fotbalului european este unul mult mai înalt, inclusiv în cadrul competițiilor internaționale.
"Nu știe suficient de multe despre fotbal și nu a jucat niciodată în America de Sud. Atunci când nu ai parte de o astfel de experiență, ar fi mai bine să nu vorbești despre asta", a fost replica dată de goalkeeper-ul argentinian.
Inclusiv după ce a câștigat titlul mondial și se bucura alături de colegii săi în vestiar la finalul meciului de pe Lusail Iconic Stadium, Emiliano Martinez i-a oprit brusc pe toți și a strigat "Un moment de reculegere pentru Mbappe", continuând apoi să danseze alături de "pume".
Gestul său a fost un subiect îndelung dezbătut de mai multe nume mari din fotbalul mondial și a fost considerat de cei mai mulți ca unul lipsit de fair-play și respect față de Kylian, însă cu modul prin care a ales să-l ironizeze din nou pe Mbappe, e clar că portarul lui Aston Villa nu s-a simțit deloc vinovat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol