Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emiliano Martinez și-a vândut mănușile din finala Cupei Mondiale! Cât a obținut și ce a făcut cu banii

Alex Masgras

Publicat 13/03/2023 la 14:44 GMT+2

Emiliano Martinez, portarul campioanei mondiale Argentina, și-a vândut mănușile cu care a apărat în finala Cupei Mondiale cu Franța. Portarul lui Aston Villa a făcut acest lucru pentru a ajuta un spital de copii din Buenos Aires.

Emiliano Martínez feiert mit Argentinien den WM-Titel

Credit imagine: Getty Images

Emiliano Martinez a cucerit Cupa Mondială din Qatar alături de Argentina după o finală nebună cu Franța, câștigată de sud-americani la loviturile de departajare. Portarul lui Aston Villa a fost decisiv în finala de la Doha, având o intervenție fantastică în minutul 120, la ocazia lui Kolo Muani, trimițând meciul la loviturile de departajare.
Martinez a decis să își vândă mănușile cu care a apărat în finala de la Doha, iar banii îi va dona spitalului Juan Garrahan din Buenos Aires pentru a îi ajuta pe copiii bolnavi de cancer. În total este vorba despre 45.000 de dolari:
"Nu joci în fiecare zi o finală de Cupă Mondială, dar este mult mai important să-i ajuţi pe copii, decât să-mi ţin mănuşile acasă, într-o cutie", a declarat Emiliano Martinez, potrivit Digi Sport.
Citește și:

Emiliano Martinez vrea să joace în UEFA Champions League sezonul viitor

Emiliano Martinez vrea să joace în UEFA Champions League. Portarul argentinian, campion mondial la finalul anului trecut, speră să prindă un transfer la o echipă de top a Europei în această vară.
Potrivit Daily Mail, Emiliano Martinez vrea să plece la vară, chiar dacă mai are contract cu Aston Villa până în 2027 și este cel mai bine plătit jucător din lotul echipei lui Unai Emery, câștigând 100.000 de lire sterline pe săptămână.
Cu siguranță, Aston Villa nu se va opune unui transfer, atâta timp cât va primi o ofertă consistentă, așteptările pe Villa Park fiind ca Martinez să devină cel mai scump portar din istoria fotbalului, depășind suma plătită de Chelsea pentru aducerea lui Kepa de la Bilbao în 2018, atunci când londonezii au plătit 80 de milioane de euro.
Emiliano Martinez a ajuns la Aston Villa în 2020, atunci când s-a transferat de la Arsenal în schimbul a 17,4 milioane de euro. Timp de 10 ani, el a fost jucătorul "tunarilor", dar a fost împrumutat în mai multe rânduri la echipe precum Oxford United, Sheffield Wednesday, Rotherham, Wolverhampton, Getafe sau Reading.
28 de milioane de euro este cota de piață a lui Emiliano Martinez, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo