Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eriksen, despre prezența la Cupa Mondială 2022 după momentele dramatice de la Euro! "A fost principalul meu obiectiv"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/11/2022 la 12:57 GMT+2

Christian Eriksen va juca în această perioadă, alături de echipa națională a Danemarcei, la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. Fotbalistul care a trecut prin momente dramatice anul trecut, la Euro 2020, a vorbit despre revenirea în lotul lui Kasper Hjulmand.

Christian Eriksen

Credit imagine: Getty Images

Internaționalul danez Christian Eriksen a dezvăluit că participarea la Cupa Mondială 2022 a fost principalul său obiectiv după criza cardiacă suferită anul trecut în timpul Campionatului European de fotbal și care l-ar fi putut costa viața.
Imaginile cu Eriksen prăbușit pe gazonul stadionului din Copenhaga, în iunie 2021, în cursul meciului dintre Danemarca și Finlanda de la EURO 2022, înconjurat de coechipierii săi, care încercau să-l protejeze de curiozitatea deplasată a camerelor de televiziune, au marcat întreaga lume. În acele momente, toată gloria pe care i-a adus-o până atunci fotbalul s-a șters în fața destinului personal al unui om a cărui viață era în joc.
Acest accident "m-a făcut să apreciez și mai mult faptul că sunt în viață și sunt alături de familia mea. Cred că toate celelalte au fost lăsate deoparte", a recunoscut fotbalistul danez, care se pregătește să debuteze la CM 2022. "Primul meu obiectiv a fost mereu acela de a fi un bun soț, în sfârșit un soț bun și un tată bun", continuat el.
Dar, la 29 de ani la momentul respectiv, lui Eriksen mai puteau să-i rămână câțiva ani de carieră și foarte repede, odată trecută enorma sperietură, și-a plănuit o revenire pe care mulți o considerau dificilă. După instalarea unui defibrilator, care l-a obligat să-și rezilieze contractul cu Inter Milano, din cauza reglementărilor italiene pentru acest tip de dispozitiv, fotbalistul a luat drumul spre Amsterdam.
"Cred că una dintre primele discuții pe care le-am avut cu medicii la Amsterdam a fost despre obiectivul meu de a juca la Cupa Mondială, dacă totul merge bine. Era visul meu la acesta vreme", și-a amintit vedeta naționalei Danemarcei.
Un vis devenit realitate: "Am jucat din nou în martie (n.r. 2022) și am putut disputa o serie de meciuri. Chiar nu mă așteptam. E pur și simplu grozav", a recunoscut Eriksen, care se află în prezent sub contract cu Manchester United.
Citește și:

Selecționerul Danemarcei, încântat de revenirea lui Eriksen la națională

"Înainte de ceea ce i s-a întâmplat la EURO, am spus că el este inima echipei noastre", a declarat la rândul său selecționerul danez Kasper Hjulmand, care a evidențiat modul în care Eriksen se implică "în luarea deciziilor, în modul lui de a gestiona ritmul meciului, de a-l controla cu pasele, inteligența viziunea".
"Este grozav să-l avem din nou alături de noi, este un jucător fantastic și o persoană și mai minunată. Ne oferă atât de multe", a subliniat tehnicianul.
Dar Eriksen și Danemarca nu au venit în Qatar doar ca să facă act de prezență. Eliminați la penalty-uri de viitoarea finalistă Croația, în optimile de finală ale CM 2018, danezii au atins semifinalele la EURO 2020, unde au condus Anglia pe Wembley înainte de a ceda în prelungiri (1-2).
"Cât de departe vrem să ajungem? Visam la ceva mare", a spus Eriksen, înaintea debutului Danemarcei la CM 2022, marți, de la ora 15:00, împotriva Tunisiei.
Meciul se va disputa în Grupa D a competiției, din care face parte și campioana mondială en titre, Franța, care va înfrunta la rândul ei Australia.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo