Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eroul Marocului la Cupa Mondială din Qatar poate prinde transferul vieții! Anunțul făcut de spanioli

Eurosport
DeEurosport

Publicat 12/12/2022 la 09:50 GMT+2

Maroc este marea surpriză a Campionatului Mondial din Qatar, africanii ajungând până în semifinalele competiției după ce au eliminat Portugalia și Spania. Yassine Bounou poate prinde transferul vieții după ce a menținut poarta intactă în 4 din 5 partide la acest turneu.

Bono la Cupa Mondială din Qatar

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Campionatul Mondial din Qatar nu a fost lipsit de surprize, naționala Marocului ajungând până în semifinale, acolo unde vor întâlni Franța. Este prima națională africană din istorie care ajunge până în acest punct al competiției, iar evoluțiile bune ale portarului Bounou au contribuit din plin la această performanță.
Goalkeeper-ul se află în vizorul lui Real Madrid și ar putea prinde trasnefrul vieții după încheierea Mondialului, anunță football.espana. Clubul spaniol dorește să îl împrumute pe Andriy Lunin, iar Bounou ar urma să fie adus ca variantă de rezervă pentru Thibaut Courtois, belgianul fiind titular incontestabil al echipei cu 14 Ligi al Campionilor în vitrină.
Bono aparține de Sevilla, dar Monchi (directorul sportiv al clubului) nu se opune unei mutări, ba chiar încearcă să rezolve mai multe transferuri care să ajusteze balanța financiară a clubului. Conform sursei citate, portarul a fost contactat deja de către Aston Villa, însă andaluzii nu doresc să se despartă de acesta pentru mai puțin de 30 de milioane de euro.
Maroc joacă în semifinalele Cupei Mondiale, miercuri, de la ora 21, împotriva Franței. În cealaltă semifinală, Argentina întâlnește Croația, cu o zi mai devreme. Africanii au o cotă de 7 la victorie, în timp ce campioana mondială e mare favorită, având o cotă de 1,55.
Citește și:

Real Madrid are în vizor încă 5 jucători care au impresionat la Cupa Mondială

Ca de fiecare dată după turneul final, marile echipe ale Europei se pregătesc deja să-i transfere pe cei care au impresionat. Ronaldo Nazario, Mesut Ozil, James Rodriguez sau Thibaut Courtois sunt doar câțiva dintre jucătorii aduși de galactici după ce aceștia au impresionat la Cupa Mondială. Clubul din Madrid are 5 jucători care au impresionat în Qatar pe lista de trasnferuri, iar mutările lor ar putea fi perfectate în ianuarie sau în vară.
Jude Bellingham (Anglia)
Mijlocașul englez este una dintre țintele majore pentru 2023. În vârstă de 19 ani, el a fost un om important al Angliei în parcursul pe care naționala antrenată de Gareth Southgate l-a avut până în sferturi. Jucătorul Borussiei Dortmund a înscris și un gol, în victoria cu 6-2 în fața Iranului, dar a impresionat prin viziunea sa de joc și pasele heniale pe care le oferă. 150 de milioane de euro este suma de trasnfer vehiculată, iar Liverpool este principala contracandidată pentru semnătura sa.
Enzo Fernandez (Argentina)
Jucătorul Benficăi este doar o alternativă în cazul în care nu se ajunge la o înțelegere cu Bellingham. Un gol și un asssit a dat Enzo în naționala Argentinei la Mondial, dar Real Madrid a observat dinamismul de care colegul lui Messi a dat dovadă. Acesta a venit de pe bancă în partida cu Mexic, a marcat o dată și a devenit titular în naționala Albicelestă, cu care speră să ajungă în marea finală.
Josko Gvardiol (Croația)
Fundașul central din defensiva croată a fost integralist în toate cele 3 meciuri din grupe și cele două eliminatorii pe care naționala sa le-a disputat și a dat dovadă de multă siguranță. Chelsea a fost aproape de a ajunge la o înțelegere cu Leipzig pentru transferul său, în schimbul a 90 de milioane de euro, în vara acestui an.
Cody Gakpo (Olanda)
Olandezul de la PSV Eindhoven este atât pe lista lui Real Madrid, cât și pe cea a lui Manchester United. Atacantul a terminat Mondialul cu 3 goluri și este unul dintre jucătorii cei mai apreciați care au participat în Qatar. Cody Gakpo este cotat la 45 de milioane de euro de către site-ul de specialitate Transfermarkt. În cele 14 partide pe care le-a jucat în campionatul olandez, Gakpo a marcat 9 goluri și a oferit 12 pase decisive, însă s-a făcut remarcat și în celelalte competiții în care a îmbrăcat tricoul lui PSV.
Goncalo Ramos (Portugalia)
Vârful Benficăi a fost folosit ca titular în naționala Portugaliei pentru prima dată la Campionatul Mondial în partida din optimi, contra Elveției. Înlocuitorul lui Cristiano Ronaldo nu a dezamăgit deloc și a marcat un hattrick, evoluția sa fiind extrem de apreciată de către specialiști. Real Madrid caută o soluție de viitor pentru postul lui Karim Benzema, cel care este câștigător al Balonului de Aur.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo