Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FIFA pregătește suspendări record pentru "capii răscoalei" din echipa Uruguayului, dar există și o veste bună

Cristian Mihală

Actualizat 03/12/2022 la 11:40 GMT+2

Edinson Cavani și Jose Maria Gimenez, care au bruscat arbitrii partidei Uruguay - Ghana 2-0 și au adresat cuvinte jignitoare, vor fi suspendați, foarte probabil, dar doar de la echipa națională. Eventualele măsuri ale FIFA nu vor viza și cluburile la care evoluează.

Cavani s-a simțit nedreptățit și a încercat să își caute singur dreptatea, după partida cu Ghana

Credit imagine: Eurosport

Uruguay - Ghana nu s-a terminat când Daniel Siebert a fluierat finalul jocului. Nici pe departe. Jucătorii uruguayeni, în frunte cu Edinson Cavani și Jose Maria Gimenez, au căutat să-și facă singuri dreptate, fără să îi intereseze de posibilele sancțiuni sau consecințe.
Pe undeva de înțeles, în contextul penaltyului controversat dictat împotriva lor cu Portugalia, în prelungiri și a faptului că ieri VAR nu le-a acordat două lovituri de la 11 metri. Sud-americanii au terminat la egalitate de puncte cu Coreea de Sud, care a învins surprinzător Portugalia, și au ratat optimile pentru un singur gol.

Veste bună pentru Cavani și Gimenez: vor putea juca la cluburi

Manifestările celor doi jucători vor fi probabil aspru sancționate de FIFA, anunță Marca și există chiar posibilitatea ca Federația din Uruguay să fie amendată cu o sumă uriașă. Dar eventualele suspendări ale fotbaliștilor vor viza strict meciurile internaționale, astfel că la nivel de club nu vor avea efect.
"Atât Valencia, cât și Atlético de Madrid pot fi liniștite. Pedepsele pe care le pot suferi atacantul și fundașul nu se vor reflecta în competițiile interne. Ambii vor putea juca fără probleme în La Liga, odată reluat campionatul. Ambii vor fi penalizați, dar pentru meciurile cu echipa națională", notează sursa citată.
O gașcă de hoți, toți sunt o gașcă de hoți, niște nenorociți ordinari | Gimenez, după eliminarea de la CM
Arbitrul Daniel Siebert va avea și el greutăți să continue la Cupa Mondială, notează sursa citată, după haosul creat aseară. Pe lista FIFA din 2015, el se afla la prima Cupă Mondială, dar scandalul izbucnit va determina aproape sigur forul mondial să îl treacă pe "linie moartă" pentru restul turneului. "Totul indică faptul că și-a semnat pașaportul de ieșire la Mondial", notează sursa citată.
Tabloul optimilor de la Campionatul Mondial din Qatar 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo