Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Final nebun în grupa C! Argentina, calificată de pe primul loc. Polonia a avut emoții după victoria Mexicului

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 01/12/2022 la 00:07 GMT+2

Argentina și Polonia sunt echipele calificate în optimile Campionatului Mondial din grupa C. Messi a câștigat categoric duelul cu Lewandowski, iar Polonia s-a calificat datorită golaverajului superior.

Messi falla un penalti en el Polonia-Argentina en el Mundial de Qatar 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Argentina și Polonia s-au calificat în optimile Campionatului Mondial din Qatar după un final absolut nebun în grupa C. Messi și compania s-au impus cu 2-0 în fața Poloniei. Mexic a condus cu același scor Arabia Saudită, însă a primit un gol în prelungiri care a spulberat orice speranță la calificare. În cazul în care rezultatul rămânea 2-0 și aici, criteriul de departajare la care erau supuse Mexic și Polonia era cel al cartonașelor galbene, Lewandowski și compania având și aici câștig de cauză.
Messi a fost primul care a pus în pericol poarta Szczesny. Starul lui PSG a trimis prima dată cu dreptul, de la marginea careului, dar fără intensitate. A doua tentativă a fost mult mai periculoasă, după o incursiune și un șut puternic cu stângul, care l-a pus în dificultate pe portarul polonez.
În minutul 28, Julian Alvarez a avut ocazia deschiderii scorului, dar portarul advers a intervenit superb. Faza a continuat, iar Acuna a trimis o torpilă, care a ratat de puțin ținta. Szczesny a fost din nou la post la un nou șut trimis de atacantul lui Manchester City, iar la faza imediat următoare l-a lovit în figură pe Messi, centralul fiind chemat la margine să vadă faza pe reluările de la VAR.
Danny Makkelie a dictat penalty pentru Argentina, dar Messi nu l-a putut învinge pe Szczesny. Portarul lui Juventus a apărat șutul puternic trimis de fostul jucător al Barcelonei și a menținut egalitatea la pauză. Messi a devenit primul jucător din istorie care are două penalty-uri apărate la un Campionat Mondial.
Naționala Albicelestă a început perfect repriza secundă, iar Mac Allister a deschis scorul, înscriind primul său gol la naționala. Fotbalistul lui Brighton a finalizat la colțul lung centrarea pe jos venită de la Nahuel Molina, profitând de starea de amorțeală a polonezilor.
Julian Alvarez a dublat avantajul naționalei lui Scaloni în minutul 68, după o pasă venită de la Enzo Fernandez. Atacantul a finalizat cu latul, înscriind golul care scotea Polonia din cărțile calificării.
Citește și:

Mexic a câștigat, dar a pierdut calificarea în optimile Cupei Mondiale la criteriul fair play-ului

Mexicanii au început tare meciul și au ratat prima șansă după doar 3 minute. Alexis Vega a pătruns în careu și a șutat pe poartă, punându-l în încercare pe Mohammed Al Owais. Orbelin Pineda a avut o ocazie uriașă la jumătatea primei reprize. Șutul său din voleu s-a îndreptat spre colțul din stânga, însă portarul saudiților a reușit o nouă paradă.
Mexic a preluat conducerea imediat după pauză. Henry Martin a marcat în poarta goală, după pasa primită de la Cesar Montes. Luis Chavez a dublat avantajul, iar Mexic și Polonia se aflau la egalitate perfectă, având un golaveraj similar (2-2), iar meciul direct încheindu-se 0-0.
Nu s-a mai ajuns la criteriul fair-play-ului, Mexic încasând un gol în prelungirile partidei. Al Dawsari a marcat în minutul 90+5 și a spulberat orice șansă a mexicanilor de a obține locul 2. Este pentru prima dată în ultimii 44 de ani când mexicanii părăsesc competiția atât de devreme.
Argentina va înfrunta Australia în optimi, în timp ce Polonia va juca împotriva Franței.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo