Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Franța e în sferturile Cupei Mondiale după 3-1 cu Polonia! Lewandowski, nicio șansă în fața lui Mbappe

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 04/12/2022 la 19:01 GMT+2

Franța s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial din Qatar, după ce a trecut în optimi de Polonia lui Lewandowski, scor 3-1. Olivier Giroud și Kylian Mbappe, cu o dublă, au marcat golurile prin care naționala din Hexagon s-a impus, în timp ce Lewandowski a redus din diferență.

Kylian Mbappe of France celebrates with Ousmane Dembele after scoring the team's second goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between France and Poland at Al Thumama Stadium on December 04, 2022 in Doha, Qatar

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Franța a trecut de Polonia în optimile Campionatului Mondial din Qatar, într-o partidă pe care a controlat-o cap-coadă. Elevii lui Didier Deschamps au părut că nu forțează și au marcat de trei ori, după niște execuții superbe din partea lui Olivier Giroud și Kylian Mbappe. Lewandowski a redus din diferență dintr-un penalty, în prelungirile partidei.
Franța a fost periculoasă pentru prima dată în minutul 4,a tunci când Raphael Varane putea deschide scorul în urma unui corner. Lovitura sa de cap a trecut puțin peste poartă. În minutul 17, Dembele l-a pus la încercare pe Szczesny, de la marginea careului. Jucătorul de bandă al Barcelonei a pătruns, fiind ajutat de demarcarea lui Giroud, care a tras un fundaș după el, însă a șutat destul de slab.
Lewandowski și-a arătat colții pentru prima dată în minutul 21, însă șutul polonezului nu a pus în pericol poarta lui Lloris. Polonia a avut o ocazie uriașă în minutul 37, când jucătorii antrenați de Michniewicz au trimis de 3 ori spre poarta adversă, mingea fiind respinsă de pe linia porții. Berezynski a fost principalul protagonist al fazei, însă Lloris și Varane au fost cei care s-au opus.
Olivier Giroud a deschis scorul chiar înaintea pauzei, devenind cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței. Atacantul a primit o pasă perfectă de la Mbappe și a finalizat superb, cu piciorul stâng. Giroud a șutat la colțul lung cu o execuție asemănătoare cu a lui Mesut Ozil, lovind mingea în așa fel încât să sară din pământ și să îl depășească pe portarul advers.
Citește și:

Franța ar putea întâlni Anglia în sferturile Cupei Mondiale din Qatar

În partea secundă, Kylian Mbappe a luat o acțiune pe cont propriu și a tras puternic, mingea fiind deviată de fundașii polonezi. Szczesny sărise în partea dreaptă și era bătut, însă balonul a trecut alături, fiind doar corner. Giroud a marcat din foarfecă la faza imediat următoare, dar arbitrul a anulat reușita pentru un fault în atac făcut de Varane.
Kylian Mbappe a dublat avantajul națioanlei din Hexagon în minutul 74. Atacntul parizian a lovit după un contraatac superb. Demeble i-a pasat în stânga, iar autorul golului a așteptat, finalizând cu un șut sub bară. Mbappe a făcut dubla în prelungiri, printr-o altă execuție superbă. Szczesny a plonjat după mingea trimisă spre vinclu de cel mai bun marcator al acestui Mondial, însă nu a putut să mai facă nimic.
Polonia a primit un penalty în minutul 90+7, însă execuția lui Lewandowski nu mai conta decât pentru statistică. Atacatul Barcelonei a ratat inițial, însă Lloris nu a stat pe linia porții în momentul execuției și mai mulți jucători francezi au intrat în careu. Lewandowski a marcat din a doua încercare, stabilind scorul final, 3-1.
În sferturi, naționala Franței va da peste învingătoarea duelului din această seară, dintre Anglia și Senegal. În cazul în care băieții antrenați de Gareth Southgate se impun, atunci vom avea parte de un super-duel în următoarea fază eliminatorie, după Olanda – Argentina.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo