Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Franța, a doua finalistă de la Cupa Mondială din Qatar! Mbappe și Griezmann, față în față cu Messi și Alvarez

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 14/12/2022 la 23:21 GMT+2

Franța și Maroc se vor duela pentru un loc în finala Campionatului Mondial din Qatar, în această seară, de la ora 21. Câștigătoarea acestui duel se va înfrunta în marea finală cu Argentina, națională care a trecut de Croația, scor 3-0.

Ça chauffe dans la surface de l'équipe de France contre le Maroc de Youssef En-Nesyri

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Fluier final în a doua semifinală din Qatar! Franța s-a calificat în finala competiției și va juca, pentru a doua oară consecutiv, cu trofeul pe masă, urmând a înfrunta Argentina, în timp ce Maroc va întâlni Croația în finala mică.
Min. 90+4: Ounahi a trecut pe lângă gol după un șut din întoarcere, dar mingea a fost respinsă în corner.
Min. 80: GOOOL Franța! Mbappe a driblat mai mulți adversari în careu și i-a pasat apoi lui Muani, care a înscris la prima atingere de balon.
Min. 71: Thuram a trimis mingea cu capul puțin pe lângă poarta marocanilor.
Min. 54: En Nesyri s-a aflat într-o poziție foarte bună pentru a marca, dar balonul nu a mai ajuns la el după o intervenție a lui Konate, care a respins mingea.
UPDATE | Pauză în a doua semifinală a Cupei Mondiale. Franța a intrat la cabine cu avantaj minim pe tabelă.
Min. 45: El Yamiq a trecut milimetric pe lângă golul egalizator, mingea șutată de el din foarfecă lovind stălpul din dreapta lui Lloris.
Min. 40: După un corner, Varane a încercat un voleu, dar mingea a trecut pe lângă bară.
Min. 36: Mbappe a trimis un șut, care a fost respins de un fundaș marocan. Mingea a ajuns la Giroud, care a șutat pe lângă poarta goală.
Min. 18: Giroud a scăpat singur cu portarul și ar fi putut mări avantajul Franței, dar balonul șutat de el a lovit bara.
Min. 17: Ziyech a încercat un șut din unghi, dar s-a dezechilibrat în momentul execuției, iar mingea a trecut pe lângă poartă.
Min. 10: Ounahi a avut șansa de a egala rapid, dar Lloris a fost atent și a respins balonul.
Min. 5: GOOOL Franța! După o fază care a plecat de la Griezmann, mingea a ajuns la Theo Hernandez, care a reluat din apropierea careului mic din semi-foarfecă, înscriind primul gol în poarta lui Bounou la această competiție (cu excepția autogolului lui Aguerd din partida cu Canada).
Min. 1: A început a doua semifinală de la Campionatul Mondial, Franța - Maroc, meci care va decide adversara Argentinei din ultimul act al competiției.
UPDATE | Andrei Ciobanu și Ion Alexandru sunt live acum pe pagina de Facebook Eurosport România, unde comentează meciul dintre Franța și Maroc și vă invită să vă spuneți părerea despre duelul din semifinalele Cupei Mondiale.
Echipele de start:

Articol inițial scris de Dani Morar
Astăzi se va stabili marea finală a Campionatului Mondial din Qatar. Argentina este deja calificată în ultimul act, iar Franța și Maroc se înfruntă în cea de-a doua semifinală. "Cocoșii" pornesc ca mari favoriți, însă africanii au demonstrat că pot produce surpriza, după ce au eliminat Spania, în optimi, și Portugalia, în sferturi.
Didier Deschamps a pregătit meciul în detaliu, iar Kylian Mbappe are duelul său de la distanță cu Lionel Messi pentru titlul de golgheter. Ambii au câte 5 goluri marcate până în acest moment, însă francezul are de disputat meciul de diseară și posibila finală.
Naționala din Hexagon este o forță ofensivă redutabilă, Olivier Giroud fiind cel de-al doilea marcator al echipei de la acest turneu final, cu 4 reușite. Atacantul a devenit recent cel mai bun marcator din istoria naționalei, iar jocul său dinamic poate fi un atu în duelul cu Maroc. Africanii au avut o posesie inferioară în toate meciurile disputate la Mondialul din Qatar, însă organizarea defensivă foarte bună și contraatacurile letale i-au adus până în această fază.
Antoine Griezmann și Olivier Giroud ar putea fi principalele arme ale francezilor, dacă ținem cont de stilul de joc al adversarei. Marocanii probabil că se vor baricada în apărare, iar viteza lui Mbappe dă roade pe jocul pe contre sau contraatac, astfel că ceilalți doi jucători de atac menționați pot fi cei care să rupă ritmul. Atacantul de la Atletico Madrid este jucătorul cu cele mai multe șanse create la acest Campionat Mondial, iar Giroud excelează în fața porții, atât prin reacțiile rapide, cât și prin jocul aerian.
Citește și:

Argentina – Franța sau Argentina – Maroc va fi finala Campionatului Mondial din Qatar

Maroc are parte de susținere masivă în Qatar. La fiecare meci, echipa a avut parte de o atmosferă senzațională în tribune, iar acest lucru ar putea conta enorm și în semifinale. Fanii și-au adus aportul la calificările cu Spania și Portugalia, iar acum s-au mobilizat exemplar pentru penultimul act.
Federația le-a oferit 13.000 de biletet gratuite, iar o companie locală de zboruri a pus la dispoziție 30 de curse speciale către Doha. Așadar, Mbappe & Co vor avea de înfruntat un al 12-lea jucător, reprezentat de suporterii din tribune.
"Am venit să schimbăm mentalitatea continentului nostru. Dacă suntem fericiți că suntem în semifinale? Eu nu sunt. Vreau să fiu în finală. Sper că Franța nu ne va respecta, pentru că va fi dificil dacă va face asta", a spus Regragui, selecționerul Marocului, la conferința de presă.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo