Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gattuso l-a numit pe "noul Gattuso" din fotbal: "L-am văzut la Cupa Mondială! M-a impresionat mult"

Nicu Savin

Publicat 25/12/2022 la 19:47 GMT+2

Gennaro Gattuso a oferit un amplu interviu pentru ibericii de la AS, în care a vorbit despre mai multe aspecte legate de viața sa de fotbalist și de antrenor. Italianul care o pregătește pe Valencia a fost rugat să numească un jucător care i se aseamănă ca stil de joc și l-a indicat pe Sofyan Amrabat, mijlocașul care a impresionat în tricoul Marocului.

Gennaro Gattuso, Valencia-Atalanta amichevole 22/23

Credit imagine: Getty Images

Gennaro Gattuso a fost un jucător cum rar s-a văzut în fotbalul mare. Fără pic de talent ar spune unii, italianul a reușit să ajungă la performanțe uluitoare, având în palmares titlul mondial cu Italia, două trofee Champions League cu AC Milan și două titluri în Serie A alături de rossoneri.
Pentru un mijlocaș, fie el chiar și închizător, tehnica este foarte importantă, iar cea a lui Gattuso nu impresiona pe nimeni. Totuși, italianul a reușit să-și facă un nume în fotbal cu ajutorul altor calități cum ar fi determinarea, munca până la epuizare sau capacitatea de a-și împinge colegii de la spate.

Amrabat, "noul Gattuso" din fotbal

Tipul de jucător de profilul lui Gattuso este pe cale de dispariție. Italianul a oferit un amplu interviu pentru As.com și la un moment dat a fost rugat să numească un jucător în activitate care i se aseamănă. Gattuso a recunoscut că nu a mai văzut de mult timp unul, dar Cupa Mondială din Qatar i-a schimbat părerea.
"A trecut mult timp de când nu am mai văzut un jucător ca mine, dar l-am văzut la Cupa Mondială: Sofyan Amrabat. M-a impresionat foarte mult, seamănă cu mine la 27 de ani.", a spus Gattuso.
Amrabat a făcut un turneu final fabulos alături de naționala Marocului, care a devenit prima echipă africană care ajunge în careul de ași la un Mondial. Jucătorul Fiorentinei a jucat toate minutele pentru "Leii din Atlas" în Qatar, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. A fost liantul perfect între apărare și atac, iar erorile sale aproape că au lipsit în totalitate.
Amrabat s-a născut în Olanda și a început fotbaul la Utrecht. Feyenoord, Club Brugge și Verona au fost cluburile pe la care a trecut înainte de a ajuunge la Fiorentina, în 2020. Interesant este că Gennaro Gattuso putea lucra cu Amrabat. În vara anului trecut, italianul a fost anunțat oficial ca noul antrenor al Fiorentinei, dar la numai câteva zile distanță și-a anunțat plecarea, deoarece s-a certat repede cu oficialii clubului din cauza politicii de transferuri. A ajuns în cele din urmă la Valencia, cu care a terminat pe locul 9 în La Liga în stagiunea trecută. În acest sezon, "liliecii" sunt pe locul 10 după 14 etape.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo