Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

GE-NI-AL! Ce le-a promis Neymar fotbaliștilor coreeni pentru a nu-l accidenta în meciul din optimi

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 05/12/2022 la 23:48 GMT+2

Brazilia este a șasea echipă care completează tabloul sferturilor de finală, acolo unde urmează să se întâlnească cu Croația, după victoria categorică reușită în fața Coreei de Sud, scor 4-1. Neymar le-a făcut o promisiune inedită adversarilor din dorința de a nu ieși accidentat din acest meci.

L'esultanza di Neymar e Richarlison, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Brazilia a câștigat cu scorul de 4-1 duelul cu Coreea de Sud din optimile Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, iar în urma acestui rezultat sud-americanii s-au calificat în sferturile de finală ale turneului, unde se vor duela cu Croația, vicecampioana în exercițiu, care a trecut tot astăzi, cu emoții, de reprezentativa Japoniei, după lovituri de departajare.
Neymar s-a accidentat la debutul la această Cupă Mondială, așa că a absentat în meciurile din faza grupelor. Întâlnirea de astăzi, cu Coreea de Sud, a reprezentat revenirea sa pe gazon, așa că acesta a avut și mai multe emoții, de teamă să nu fie accidentat și să îi fie pusă în pericol șansa de a evolua în următoarele meciuri din Qatar.
Neymar a fost aruncat de Tite în luptă încă din primul minut, iar golul al doilea al țării sale a purtat semnătura sa.
Acesta le-a făcut o promisiune inedită adversarilor din Coreea de Sud înaintea meciului, din dorința de a ieși apt din punct de vedere medical din această confruntare.
CITEȘTE ȘI:

Neymar, promisiune inedită pentru adversarii din Coreea de Sud

Neymar, titularizat la jocul din optimi după accidentarea suferită în meciul cu Serbia, care l-a făcut să rateze două partide din faza grupelor, a intrat temător pe teren, așa că a avut un plan ingenios pentru a se asigura că nu va ieși accidentat și din acest joc.
Fotbalistul brazilian le-a promis jucătorilor coreeni că dacă nu îl vor faulta dur de-a lungul meciului, la final le va semna tricourile tuturor.

Neymar, loc în istorie lângă Pele și Ronaldo

Sud-americanii au deschis scorul încă din minutul 7, când Vinicius a înscris după o centrare perfectă a lui Raphinha. După doar 6 minute, Neymar a dublat avantajul echipei sale, transformând o lovitură de la 11 metri, la care portarul asiaticilor nu a avut reacție.
Odată cu această reușită, Neymar al devenit al treilea jucător brazilian care a marcat în trei ediții diferite ale Cupei Mondiale, alături de Ronaldo și Pele.
În plus, golul reușit în confruntarea cu Coreea de Sud a însemnat cea de-a 76-a reușită a sa pentru reprezentativa Braziliei și mai are nevoie de doar un gol pentru a egala recordul stabilit de legendarul Pele.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo