Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gerard Pique ar vrea să revină la națională pentru CM din Qatar! Anunțul jurnaliștilor din Spania

Bianca Dumitru

Publicat 01/04/2022 la 11:51 GMT+3

Spania este calificată la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar, care se va desfășura în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie. Potrivit presei iberice, Gerard Pique ar vrea să revină la echipa națională pentru a juca la Cupa Mondială.

Piqué - Russia-Spain - 2018 Russia FIFA World Cup - Imago

Credit imagine: Imago

Spania s-a calificat fără probleme la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar, încheind grupa B pe locul 1, cu 19 puncte, obținute după 6 victorii și o remiză. Echipa lui Luis Enrique se află în urna capilor de serie la tragerea la sorți a grupelor competiției, care va avea loc astăzi, la Doha, de la ora 19:00.
Cu circa 8 luni înainte de startul turneului din Qatar, presa din Spania anunță că Gerard Pique ia în considerare o revenire în echipa Spaniei pentru turneul final al Cupei Mondiale. Fundașul Barcelonei s-a retras de la națională în august 2018, după o campanie dezamăgitoare a ibericilor la ediția din Rusia a competiției, explicând că vrea să se concentreze pe activitatea sa la echipa de club.
"M-am distrat foarte bine, la un Campionat European și o Cupă Mondială, dar povestea a luat sfârșit. I-am spus asta lui Luis Enrique. A fost o perioadă minunată și am trăit lucruri uimitoare. Dar uneori trebuie să închei capitolele și trebuie să faci asta în mod corect", a spus Pique atunci.
Citește și:

Pique ar vrea să revină la naționala Spaniei

Acum, jurnaliștii publicației El Mundo au anunțat că Pique s-ar gândi să mai joace o dată în tricoul naționalei Spaniei. Fundașul în vârstă de 35 de ani nu ar fi 100% decis să revină, dar dacă Luis Enrique îl va convoca, fotbalistul ar lua în considerare să accepte.
Ibericii notează că Pique a fost "cheia renașterii Barcelonei" în ultimele săptămâni, sub comanda lui Xavi reușind prestații solide în apărare.
În cadrul aceluiași material, jurnaliștii scriu că Luis Enrique a confirmat că va fi selecționerul Spaniei la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar. Deși au existat zvonuri privind o mutare la Manchester United, antrenorul a spus că nu va pleca de la națională cel puțin până la finalul acestui an.
"Voi fi în Qatar cu Spania pentru că mi-am dat cuvântul și nimic nu mă entuziasmează mai mult decât să-mi reprezint țara la Cupa Mondială. Și cu atât mai mult alături de această națională și această federație. Pot spune că sunt acolo unde vreau să fiu. După aceea, vom vedea", a declarat Luis Enrique.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo