Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Granit Xhaka, un nou gest controversat! Cum a sărbătorit elvețianul de origine kosovară victoria cu Serbia

Ion Alexandru

Publicat 03/12/2022 la 09:00 GMT+2

Granit Xhaka a găsit o modalitate „legală” de a-i provoca pe sârbi: a purtat tricoul coechipierului Jasari. Sârbii au luat foc!

Granit Xhaka a purtat un tricou controversat la finalul meciului cu Serbia

Credit imagine: Twitter

Pentru a doua oară la rând la Cupa Mondială, Elveția a reușit să învingă Serbia și s-a lăsat cu scandal și de această dată. 11 cartonașe galbene au fost arătate de arbitru în partida terminată cu 3-2 în favoarea elvețienilor. Ca și în 2018, Shaqiri a marcat, ca și în Rusia Xhaka a provocat o bătaie generală.
Căpitanul naționalei Elveției s-a pozat, chiar pe teren într-un tricou cu nume controversat.
Fotbalistul de naționalitate kosovară și-a pus tricoul „cu susul în jos”, iar pe piept era scris Jasari, alături de numărul 26.
Prima asociere cu acest nume de familie pentru sârbi este Adem Jašari, fondatorul formațiunii teroriste a Armatei de Eliberare a Kosovo (KLA), așa că gestul lui Xhaka a fost considerată inițial o provocare.
Cu toate acestea, după cum a relatat presa de la Belgrad, mijlocașul originar din Kosovo a vrut să-i transmită un mesaj lui Ardon Jašari, fotbalistul din Lucerna, al cărui tricou îl purta. Xhaka a confirmat și el asta.
Nu, fără fundal politic. A venit la o echipă tânără, am fost în aceeași situație cu el, merită respect. Ne vedem în fiecare zi, petrecem mult timp. Întotdeauna port un tricou cu imaginea lui pe el după meci. Asta am făcut tocmai acum a spus fotbalistul de 30 de ani de la Arsenal.
Sârbii au aprins scânteia scandalului în Qatar! FIFA a deschis sâmbăta trecută proceduri disciplinare împotriva Federației Sârbe din cauza unui steag care plasa Kosovo în Serbia expus în vestiarul plavilor înainte de meciul pierdut joi împotriva Braziliei (0-2), în prima zi a grupei G a Cupei Mondiale. Organismul nu invocă nicio încălcare specifică a codului său disciplinar, dar se bazează pe obligația generală de „fair play și non-violență” impusă celor 32 de participante la turneul din Qatar. Amploarea sancțiunilor care pot fi impuse federațiilor variază de la un joc fără spectatori până la o înfrângere prin forfait, fără ca FIFA să indice unde este gravitatea culpei de care sunt acuzați sârbii.
Realizată în vestiarele Serbiei înainte de meciul cu Brazilia, fotografia ofensatoare arată o hartă a Kosovo imprimată pe o țesătură alba, atârnată de două cuie. Kosovo este ștampilat cu steagul Serbiei și inscripția "nu va fi nicio predare". Apariția fotografiei a condus vineri la un protest oficial din Kosovo, prin intermediul ministrului sportului Hajrullah Ceku, care a denunţat „imagini ruşinoase” care transmit "mesaje de ură, xenofobe şi genocid".
Citește și:

Xhaka a provocat un nou scandal

Xhaka a fost în centrul atenției pentru prima dată în timpul meciului cu Serbia din cauza conflictului cu jucătorii sârbi. Mijlocașul lui Arsenal a provocat, apoi l-a atacat pe Milenkovic și i-a lăsat o urmă de sânge pe gât. Fundașul sârb Milenkovic a decis să nu rămână dator. Mai întâi, cei doi s-au certat, iar apoi aproape toți jucătorii de pe teren au provocat un haos general.
Xhaka provoacă un nou scandal
„Nu voi comenta provocarea lui Xhaka” spune Mitrovic, care a marcat un gol superb cu Elveția.
O înfrângere grea, zi și noapte pentru noi și pentru toată lumea din Serbia. Ne pare rău, nu știu ce să spun, sunt plin de emoții. Chiar am făcut tot posibilul, am lăsat totul pe teren, nu a fost suficient, mergem acasă și doar noi suntem vinovații. Îi va lua mult timp să uit această înfrângere. Am încasat goluri copilărești. Nu aș evidenția pe nimeni. Elveția a fost mai bună a spus Mitrovic

Cupa Mondială 2022 | Programul optimilor

Astăzi
  • Olanda - SUA, ora 17:00
  • Argentina - Australia, ora 21:00
Duminică, 4 decembrie:
  • Franța - Polonia, ora 17:00
  • Anglia - Senegal, ora 21:00
Luni, 5 decembrie:
  • Japonia - Croația, ora 17:00
  • Brazilia - Coreea de Sud, ora 21:00
Marți, 6 decembrie:
  • Maroc - Spania, ora 17:00
  • Portugalia - Elveția, ora 21:00
Tabloul optimilor de la Campionatul Mondial din Qatar 2022
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo