Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola, de acord să preia o națională! Federalii, aproape de infarct când au auzit salariul cerut

Nicu Savin

Publicat 18/11/2022 la 18:26 GMT+2

Pep Guardiola a declarat public că i-ar plăcea ca următorul pas în cariera sa ar fi să conducă o echipă națională la un Campionat Mondial. Un reprezentant al Federației din Brazilia a recunoscut că antrenporul lui City a fost contactat în urmă cu 3 ani pentru a prelua Selecao, iar acesta a răspuns afirmativ. Orice negociere a fost oprită în momentul în care ibericul a pretins un salariu uriaș.

Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Pep Guardiola este printre cei mai apreciați antrenori din lume. Acesta este un garant al succesului, obținând performanțe fantastice cu Barcelona, Bayern Munchen sau Manchester City, deși cu ultimele două echipe nu a reușit să cucerească Champions League.
Betano
Acest conținut vă este oferit de Betano.
Guardiola mai are contract cu City până în vara anului viitor, dar cu siguranță șefii de pe Etihad vor încerca să-l convingă să-și prelungească înțelegerea. Decizia îi va aparține managerului, care nu s-a ferit să afirme public în mai multe rânduri că i-ar plăcea să conducă o echipă națională la un Campionat Mondial.
Stitlul său ultra-ofensiv s-ar plia perfect la o echipă din America de Sud și nu puține au fost zvonurile că spaniolul ar putea ajunge la naționala Braziliei. Tite va părăsi Selecao după Campionatul Mondial din Qatar, dar acest lucru nu este o noutate. Federația Braziliană se concentrează exclusiv pe ceea ce se întâmplă la turneul final care stă să înceapă, dar cu siguranță pregătește în umbră numirea noului selecționer.

Guardiola i-a lăsat mască pe brazilieni cu salariul cerut pentru a prelua naționala

Acesta nu va fi în niciun caz Pep Guardiola. Francisco Novelleto, vicepreședintele Federației Braziliene de Fotbal, a dezvăluit un episod relevant în acest sens, care a avut loc acum 3 ani. Concret, un membru al Federației l-a contactat pe Guardiola și l-a întrebat dacă ar fi dispus să preia naționala Selecao din 2023, după Cupa Mondială din Qatar.
Ibericul a răspuns pozitiv, dar apoi și-a dezvăluit și pretențiile financiare, la auzul cărora oficialul respectiv a fost aproape de infarct, susține Novelleto, evident, pe un ton umoristic.
"Vorbesc acum în calitate de Chico Novelletto, nu de membru al CBF (n.r. Federația Braziliană de Fotbal). Acum vreo trei ani era un vicepreședinte, un coleg de-al meu, care a intrat în contact cu Guardiola. L-a întrebat dacă este tentat să preia naționalabraziliană? Guardiola acceptă, dar cere un salariu anual de 24 de milioane de €.
Persoana care mers pe această pistă ca posibilitate pentru momentul în care pleacă Tite aproape că a făcut infarct. Oricum am fi făcut socotoala, am fi văzut că era imposibil să plătim un asemenea salariu", a spus Francisco Novelleto într-un interviu pentru Rádio Grenal, citat de ESPN Brazilia.
În Brazilia se vorbește mult despre numirea noului selecționer, dar focusul principal este pe ceea ce se va întâmpla la Mondialul din Qatar. Brazilienii visează la un nou titlu mondial din 2002, iar actuala generație, în frunte cu Neymar, pare capabilă să facă fericiți peste 200 de milioane de oameni.
Brazilia face parte din Grupa G la Mondialul din Qatar, alături de Serbia, Elveția și Camerun, astfel că începutul competiției nu va fi deloc simplu, cele două naționale europene fiind extrem de puternice. Totuși, e de așteptat ca Brazilia să ajungă în fazele eliminatorii, iar de acolo orice este posibil.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo