Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Harry Kane, doar cuvinte laudative la adresa lui Jordan Henderson. Performanțele mijlocașului englez

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/12/2022 la 10:41 GMT+2

Naționala Angliei s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial din Qatar după o victorie la scor de neprezentare în fața Senegalului, însă din punctul de vedere al căpitanului naționalei "celor 3 lei", mijlocașul Jordan Henderson a avut și are un rol extrem de important în cadrul echipei.

England's Harry Kane celebrates with Jordan Henderson after scoring their second goal against Panama

Credit imagine: Reuters

Articol scris de Tibi Munteanu
Fără pas greșit la actuala ediție de Mondial, selecționata Angliei are în față poate cel mai important test, urmând să se confrunte în faza sferturilor de finală cu echipa care a câștigat titlul mondial în urmă cu 4 ani, Franța.
Unul dintre cei mai importanți oameni ai lui Gareth Southgate, Harry Kane, care are și rolul de lider în cadrul vestiarului, a vorbit despre importanța lui Jordan Henderson în cadrul lotului, atât cu prestațiile sale din teren, cât și cu modul prin care își împinge de la spate coechipierii, fiind unul dintre cei mai vocali fotbaliști din lotul Angliei, însă într-un sens pozitiv.

Harry Kane, mândru că joacă alături de Jordan Henderson

Căpitanul naționalei Angliei a avut doar cuvinte de laudă la adresa rivalului său din Premier League, Joradn Henderson, sugerând că rolul mijlocașului este unul esențial în lotul lui Gareth Southgate, atât din punct de vedere al jocului pe care îl prestează, dar mai ales a felului prin care își motivează coechipierii și înaintea meciurilor, dar chiar și în timpul partidei, motivându-i să preseze.
Harry Kane a spus că fotbalistul lui Liverpool este unul dintre cei mai buni lideri alături de care a jucat vreodată, dar și faptul că e foarte important ca într-un lot să existe tipare diferite din punct de vedere al caracterului, pentru că e un lucru care ajută mult echipa.
"Mereu am spus despre Hendo că este unul dintre cei mai buni lideri cu care am jucat vreodată. Este cu adevărat vocal, își împinge coechipierii până la nivelul lor maxim și asta îl face să fie grozav. În timpul meciurilor, atunci când a jucat, a fost remarcabil atât când era în posesia mingii, dar și când nu, pentru că ne împinge pe toți de la spate. Simt asta în modul în care am presat și este bine când îl aud în spatele meu.
Ai nevoie de diferite tipuri de lideri în echipa ta și avem asta cu patru sau cinci personalități diferite. Hendo este unul dintre ei, nu contează cine ești sau ce ai făcut, el va continua să te împingă de la spate. După cum s-a putut vedea în jocul cu Senegal, a fost o performanță uimitoare și a fost grozav să îl văd marcând și multe alte lucruri bune s-au petrecut grație rolului său din echipă", a spus Harry Kane.
Citește și:

Performanțele Angliei cu Henderson în teren

Rezervă neutilizată în primul meci al Cupei Mondiale pentru englezi, contra naționalei din Iran, Jordan Henderson a debutat în cadrul competiției în etapa secundă, împotriva Statelor Unite ale Americii, când l-a înlocuit pe Jude Bellingham în minutul 68. Ulterior, a fost titular și integralist în ultimul meci al grupei, cu Țara Galilor, iar în optimile de finală, cu Senegal, a fost titular însă a fost schimbat în minutul 82 de Mason Mount.
Cu Henderson în teren, Anglia nu a primit niciun gol și a reușit să marcheze de 6 ori, una dintre reușite aparținând chiar mijlocașului de 32 de ani. Culmea, la 32 de ani și 170 de zile, fotbalistul legitimat la Liverpool a devenit al 2-lea cel mai experimentat fotbalist din istoria Angliei care înscrie la o ediție a Cupei Mondiale, după Tom Finney la turneul din 1958, când avea 36 de ani și 64 de zile, într-un meci împotriva URSS.
A fost doar a 3-a reușită din cariera sa internațională pentru Henderson, după cele două marcate anul trecut, unul împotriva Ucrainei la EURO 2020 și unul în meciul cu Albania din cadrul calificărilor la Cupa Mondială.
Fotbalistul cotat la 15 milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt are în față un alt meci important pentru naționala sa, contra Franței, meci în care e nevoie de experiența sa și mai ales de calitățile de lider, pentru că e capabil să-și motiveze colegii să respecte indicațiile tactice și să preseze în jumătatea adversă.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo