Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

În ce condiții se califică Argentina în optimile Cupei Mondiale! Polonia nu are voie să câștige

Bianca Dumitru

Publicat 27/11/2022 la 09:35 GMT+2

Argentina a reușit să se impună cu 2-0 în fața Mexicului, în meciul contând pentru a doua etapă a grupelor de la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. Naționala "pumelor" depinde, astfel, de ea însăși pentru a obține calificarea în optimi.

Messi dopo un calcio di punizione fallito in Argentina-Messico - Mondiali 2022

Credit imagine: Getty Images

Argentina a obținut aseară prima victorie de la această ediție a turneului final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. "Pumele" s-au impus cu scorul de 2-0 în fața Mexicului, în urma golurilor marcate de Lionel Messi și Enzo Fernandez.
Echipa lui Lionel Scaloni și-a păstrat, astfel, șanse importante la calificarea în optimile competiției, care va fi decisă în urma duelului cu Polonia, din ultima etapă a grupelor.
Argentina depinde de ea însăși în privința calificării în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale. O victorie contra Poloniei ar asigura accederea în optimi și foarte probabil și primul loc în grupă, ceea ce ar face ca Messi & Co să evite un duel cu Franța, care doar printr-o minune ar mai putea pierde prima poziție în grupa D.
Argentina s-ar putea califica și cu un egal în fața echipei lui Robert Lewandowski, dar numai dacă Mexic și Arabia Saudită ar termina și ele la egalitate sau dacă mexicanii nu ar câștiga la mai multe de două goluri diferență. În acest scenariu, Polonia ar termina pe primul loc, iar Argentina pe locul doi.
Citește și:

Scenariile ca Argentina să se califice în optimi la Cupa Mondială

  • Victorie cu Polonia - calificare garantată;
  • Egal cu Polonia - calificarea va depinde de rezultatul meciului Arabia Saudită - Mexic, având nevoie de o remiză sau de o victorie a mexicanior la mai puțin de două goluri diferență;
  • Înfrângere cu Polonia - eliminare din competiție.

Clasamentul grupei C

1. Polonia - 4 puncte (golaveraj 2-0)
2. Argentina - 3 puncte (3-2)
3. Arabia Saudită - 3 puncte (2-3)
4. Mexic - 1 punct (0-2)
Ambele dueluri din ultima etapă a grupei C sunt programate miercuri, de la ora 21:00.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo