Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Încă un fotbalist important, în pericol să rateze Mondialul din Qatar! Anunțul lui Unai Emery despre Coutinho

Bianca Dumitru

Actualizat 07/11/2022 la 09:31 GMT+2

Campionatul Mondial din Qatar va începe peste mai puțin de două săptămâni, iar lista jucătorilor care ar putea rata competiția continuă să se mărească. Incertitudinile planează acum asupra lui Philippe Coutinho, care a ratat duelul dintre Aston Villa și Manchester United din cauza unei accidentări.

Thiago Silva, Neymar, Casmiro, Philippe Coutinho (Brasile)

Credit imagine: Getty Images

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022 va debuta pe 20 noiembrie, adică în mai puțin de două săptămâni. Competițiile intercluburi nu s-au întrerupt încă, iar acest lucru face posibilă creșterea numărului de jucători care sunt în pericol de a rata turneul final.
Pe lista fotbaliștilor incerți pentru prezența în Qatar a fost trecut acum și numele lui Philippe Coutinho. Brazilianul a ratat duelul dintre Aston Villa și Manchester United, iar antrenorul său a dezvăluit că atacantul este accidentat.
După debutul pe banca tehnică a lui Villa, Unai Emery a declarat că absența lui Coutinho din lotul pentru meciul cu echipa lui Erik ten Hag a fost cauzată de o problemă la cvadriceps.
În plus, tehnicianul a spus că fotbalistul nu va reveni pe teren în tricoul lui Aston Villa înainte de pauza cauzată de Cupa Mondială, urmând a rata duelurile din această săptămână, cu United (în EFL Cup) și Brighton (în Premier League).
"Coutinho este accidentat. Nu știu cât va lipsi, dar astăzi (n.r. duminică) nu a putut juca și nu va mai juca decât după pauza competițională. Este o leziune musculară. Nu va evolua nici joi, nici duminică pentru că este accidentat și va sta pe tușă mai mult timp", a declarat Unai Emery, citat de Goal.
În aceste condiții, rămâne de văzut dacă Philippe Coutinho se va reface la timp pentru a fi convocat de selecționerul Braziliei pentru turneul final al Campionatului Mondial.
Cine va câștiga trofeul Cupei Mondiale 2022?
Citește și:

11-le de vis al fotbaliștilor care vor rata Cupa Mondială din Qatar 2022

Lista fotbaliștilor care vor privi la televizor Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022 include câteva nume uriașe, ale unor fotbaliști care s-au accidentat și nu se vor reface în timp.
Din acest punct de vedere, Franța este cea mai ghinionistă echipă. Campioana mondială en-titre nu se va putea baza pe Maignan, Pogba, Kante sau Varane, ultimii 3 componenți ai formației care a cucerit trofeul acum 4 ani, în Rusia. De notat că fundașul lui Manchester United are ceva șanse să se recupereze, dar presa din Hexagon susține că acestea sunt foarte mici.
Dintre națiunile europene, Anglia are și ea serioase probleme. Fundașii laterali Reece James, Kyle Walker și Ben Chilwell au șanse reduse de a face parte din lotul lui Southgate pentru Mondial.
Uruguay, Portugalia, Argentina, Olanda, Germania sau Coreea de Sud vor avea și ele de suferit din cauza accindetărilor unor jucători importanți.
Făcând un exercițiu de imaginație, jurnaliștii de la B/R Football au alcătuit un prim 11 format numai din jucători care vor lipsi de la turneul final din cauza leziunilor sau cel puțin sunt incerți în acest moment. A ieșit o echipă stelară, care dacă ar exista cu adevărat ar putea oricând să se bată cu orice națională din lume.
Echipa formată din jucători care ratează sau sunt în pericol să rateze Mondialul din cauza accidentărilor (4-3-3):
  • Portar: Mike Maignan (incert) - Franța
  • Fundași: Reece James (incert) - Anglia, Raphael Varane (incert) - Franța, Ronald Araujo (incert) - Uruguay, Ben Chilwell (incert) - Anglia
  • Mijlocași: Paul Pogba (absență confirmată) - Franța, N'Golo Kante (absență confirmată) - Franța, Gaerginho Wijnaldum (absență confirmată) - Olanda
  • Atacanți: Diogo Jota (absență confirmată) - Portugalia, Timo Werner (absență confirmată) - Germania, Hueung Min Son (incert) - Coreea de Sud
Șase dintre acești fotbaliști evoluează în Premier League. Seria A dă 3 jucători în această echipă, iar La Liga și Bundesliga câte unul singur. Din păcate, mai sunt de jucat destule partide intercluburi până la întreruperea competițiilor pentru Cupa Mondială, iar pe această listă ar mai putea apărea și alte nume celebre.
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt stadioanele pe care se vor juca partidele de la turneul fina

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022 va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo