Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Incredibil: Ronaldo a creat haos şi a ameninţat că pleacă din Qatar! Anunțul făcut de presa portugheză

Cristian Mihală

Actualizat 08/12/2022 la 14:22 GMT+2

Cristiano Ronaldo a creat haos în lotul Portugaliei, înainte de disputa cu Elveţia, când a aflat că e rezervă. Tensiunile continuă, chiar dacă lusitanii s-au calificat fără emoţii în sferturi.

Fernando Santos e Cristiano Ronaldo durante Corea del Sud-Portogallo - Mondiali Qatar 2022

Credit imagine: Getty Images

Portugalia s-a impus cu 6-1 în fața Elveției, calificându-se de o manieră impresionantă în sferturile Mondialului. Asta în contextul în care Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria naționalelor, nu a fost titular, înlocuitorul său, Goncalo Ramos, făcând un meci magic (triplă și pasă decisivă).
LG QNED
Acest conţinut vă este oferit de LG. Trăieşte emoţia fiecărui gol transpusă în culori uimitoare. Doar cu LG QNED
După ce a adus tensiuni la Manchester United, din cauza faptului că nu a fost folosit de Ten Hag - situație care a escaladat și a dus la ruperea contractului între lusitan și gruparea de pe Old Trafford -, Cristiano Ronaldo continuă să îi ofere presei subiecte, de această dată la Cupă Mondială din Qatar.
Record.pt scrie că Ronaldo a avut o ieşire nervoasă când a aflat că nu va fi titular cu Elveţia şi a ameninţat că va pleca din Qatar. Fernando Santos a dat dovadă de mult tact şi a reuşit în cele din urmă să îl calmeze pe jucător, dar lucrurile sunt departe de a fi ideale în sânul naţionalei portugheze.

Conflictul Santos - Ronaldo şi-a avut originea în ultima partidă din grupă

Totul a început de la partida contra Coreei de Sud, ultima din grupă. Cristiano Ronaldo a fost titular, dar a rezistat pe teren doar 65 de minute, fiind înlocuit apoi cu Andre Silva. În momentul în care a fost scos de pe teren, starul de 37 de ani a fost surprins de camerele video spunând: "Te grăbești al dracului de rău să mă înlocuiești".
Această reacție dură s-a viralizat rapid, toți fanii considerând că îi este adresată selecționerului Fernando Santos. După meci, antrenorul a spus că Ronaldo nu a răbufnit la adresa lui, ci a unui jucător din echipa Coreei de Sud, variantă susţinută ulterior şi de jucător.
"Ronaldo era supărat pe jucătorul Coreei de Sud care l-a trimis în afara terenului, cred că toată lumea a văzut asta. Pepe chiar s-a dus după el, pentru că l-a insultat pe Ronaldo ca să iasă de pe teren. I-a răspuns acelui jucător", a declarat Fernando Santos.
Se pare că replica îi era adresată lui Fernando Santos, lucru care a contribuit la decizia de a-l titulariza pe Goncalo Ramos în optimea cu Elveţia. Evident, o astfel de hotărâre de a nu titulariza singurul jucător care a marcat la 5 Mondiale diferite a fost una grea, chiar dacă 70% dintre portughezi votaseră, înainte de partidă, că starul de 37 de ani ar trebui să fie rezervă. Întrebat pe marginea subiectului la final, Fernando Santos și-a explicat alegerea, dând senzaţia că nu există un "război" între el şi jucător.
"Datorită caracteristicilor jocului, am luat această decizie. Ei (n.r. CR7 și Ramos) sunt jucători diferiți. A intrat și Dalot, a ieșit Cancelo, are legătură cu ce am crezut eu despre dinamica jocului. E vreo problemă? Am răspuns deja la această întrebare, în legătură cu așa zisele probleme ale mele cu Ronaldo. Suntem prieteni de mulți ani. Totul este limpede, liniștit, Cristiano a dat exemplul unui adevărat căpitan", a explicat Santos.
Totuşi, conform sursei citate anterior, CR7 a tolerat cu greu statutul de rezervă contra Elveţiei şi a ameninţat chiar că părăseşte Cupa Mondială, chiar dacă această ediţie e ultima pentru el şi reprezinta cea din urmă şansă să îşi încheie cariera fantastică având şi titlul de campion mondial în CV.

Ronaldo a refuzat să participe la antrenamentul destinat rezervelor Portugaliei

Diferendul cu Santos nu s-a tradus doar în reacţia de după aflarea veştii netitularizării contra Ţării Cantoanelor. Ieri, după calificarea în sferturi, antrenorul Fernando Santos a organizat un antrenament pentru toți fotbaliștii care nu au început din primul minut cu Elveția. Selecționerul a dorit să îi țină pe toți în priză, dar Ronaldo a refuzat, anunță Marca.
Titularii de marţi au lucrat în sală și CR7 a rămas cu ei. Dinspre stafful tehnic și oficialii Federației Portugaliei se dau asigurări că Ronaldo nu are niciun disconfort și că este în stare perfectă , dar e clar că lucrurile nu stau chiar așa. El a mers direct la vestiare aseară, după fluierul final, refuzând să se bucure alături de fani, iar azi face din nou notă discordantă.
Împotriva elvețienilor, Ronaldo a încheiat o serie de 31 de jocuri la rând ca titular la turneele finale. Din 2008, vârful portughez nu a mai început vreun joc de la Euro sau de la Mondial de pe bancă.
Portugalia va juca împotriva Marocului, pentru un loc în semifinalele Mondialului, sâmbătă de la ora 17:00. Învingătoarea din această dispută va întâlni, în penultimul act, câștigătoarea derbyului sferturilor, Anglia - Franța.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo