Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Istvan Kovacs, delegat din nou ca arbitru de rezervă. Este singurul european fără meci la centru

Eurosport
DeEurosport

Publicat 29/11/2022 la 22:44 GMT+2

O nouă delegare la un meci din cadrul Cupei Mondiale pentru cel mai bine cotat arbitru român, Istvan Kovacs, însă din nou din postura de al 4-lea oficial. Românul este singurul arbitru european care nu a condus niciun meci de la centru până acum în Qatar.

Istvan Kovacs

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Chiar dacă a fost un motiv de mândrie pentru români faptul că avem un reprezentant al fotbalului românesc la Cupa Mondială din Qatar, măcar în arbitraj dacă la fotbal încă nu ne putem ridica la nivelul așteptat, Istvan Kovacs nu a apucat încă să oficializeze vreo partidă și probabil nici nu o va face în faza grupelor, fiind delegat pentru a 7-a oară, însă de fiecare dată ca arbitru de rezervă.

Istvan Kovacs, delegat la cel mai tare meci din grupa F

Arbitrul român de 38 de ani a primit o nouă "convocare" din partea FIFA, urmând să facă parte din brigada de arbitri la meciul dintre ocupantele locurilor 2 și 3 de la precedenta ediție a Campionatului Mondial.
Croația-Belgia este meciul care va decide soarta belgienilor în privința unei posibile calificări în faza optimilor de finală, iar cavalerul fluierului din România va fi, din nou, arbitru de rezervă, pentru a 7-a oară la acest turneu final. Brigada îl are la centru pe Anthony Taylor, iar cei 2 asistenți vor fi tot englezi, Gary Beswick și Adam Nunn.
Până acum, Kovacs a avut statutul de al 4-lea oficial la 5 partide și le cunoaște deja și pe următoarele două:
  • Qatar 0-2 Ecuador
  • Uruguay 0-0 Coreea de Sud
  • Argentina 2-0 Mexic
  • Spania 1-1 Germania
  • Ecuador 1-2 Senegal
  • Arabia Saudită - Mexic (mâine, de la ora 21)
  • Croația - Belgia (joi, de la ora 17)
Kovacs se numără printre cei 9 arbitri "centrali" fără meci oficial la acest turneu final, dintr-un total de 36, alături de Ma Ning (China), Yoshimi Yamashita (Japonia), Maguette Ndiaye (Senegal), Saíd Martínez (Honduras), César Ramos (Mexic), Kevin Ortega (Peru), Matthew Conger (Noua Zeelandă) și Salima Mukansanga (Rwanda).
Totodată, Istvan Kovacs este singurul arbitru european care nu a oficializat încă nicio partidă de la Campionatul Mondial din Qatar, însă rămâne de văzut când va fi "premiat' cu un meci pe care să-l conducă de la centru.
Citește și:

Sumele pe care le încasează Kovacs ca rezervă

Pentru a fi al 4-lea oficial la o partidă de la Cupa Mondială, baremul FIFA este de 2.500 de dolari, însă simplul fapt că Istvan Kovacs se află delegat în Qatar l-a făcut să primească 70 de mii de dolari.
Considerând cele 5 partide pe care le-a arbitrat deja, dar și cele două la care urmează să fie al 4-lea oficial, românul ar fi ajuns până acum la 17.500 de dolari pe lângă suma primită inițial.
De asemenea, din fazele eliminatorii sumele cresc, ira dacă Istvan Kovacs va ajunge să conducă de la centru o partidă din cadrul optimilor sau altă fază superioară, va primi 10.000 de dolari.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo