Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Japonezul care nu mai vrea să audă de fotbal după eliminarea de la Cupa Mondială! "Am nevoie de timp"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/12/2022 la 16:09 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Japonia a părăsit turneul final din Qatar în faza optimilor de finală, după înfrângerea cu Croația, la loviturile de departajare. Takehiro Tomiyasu, jucător la Arsenal, are nevoie de o perioadă de timp pentru a putea depăși psihic șocul eliminării.

Takehiro Tomiyasu

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Japonia și Croația au oferit cea mai echilibrată oprime de finală de la Campionatul Mondial din Qatar, cel puțin până în acest moment. Finaliștii din 2018, din Rusia, s-au impus la penalty-uri, iar înfrângerea a lăsat urme adânci în naționala niponă. Takehiro Tomiyasu, jucător la Arsenal, spune că are nevoie de o pauză după șocul psihic cauzat de eliminare.
Fundașul dreapta cotat la 25 de milioane de euro și-a exprimat dezamăgirea, declarând că înfrângerea din optimile Mondialului a venit ca un șoc și este extrem de dezamăgit. Tomiyasu și-a asumat greșelile și este conștient că niponii trebuie să arate mai mult dacă țintesc fazele superiore ale competiției. El a spus că vrea să uite de fotbal o perioadă pentru a-și reveni din punct de vedere mental, acolo unde a avut de suferit.
"Desigur, suntem foarte dezamăgiți de rezultat. Evoluția mea de astăzi a fost un dezastru și îmi cer iertare echipei. Trebuie să fiu mult, mult mai bun pentru a-mi ajuta echipa. Nu a fost destul și nu cred că am meritat să câștigăm. Nu pot fi mândru. Nu sunt deloc mulțumit de ceea ce s-a întâmplat.
Acesta este fotbalul și trebuie să devenim mult mai buni dacă vrem să câștigăm în fața unor echipe puternice. Nu știu ce o să fac. Am nevoie de puțină odihnă. Îmi trebuie puțin timp ca să uit de fotbal", a spus Tomiyasu după meciul cu Croația, conform The Athletic.
Citește și:

Selecționerul Japoniei este mândru de elevii săi după prestația de la Campionatul Mondial

Selecționerul Japoniei a ținut un discurs de mare clasă după eliminarea echipei pe care o antrenează. Acesta și-a felicitat jucătorii, chiar și pe cei care au ratat de la 11 metri, mulțumindu-le pentru că au avut curajul de a-și asuma o asemenea responsabilitate. Chiar dacă nu au putut trece de optimi, asiaticii și-au lăsat serios amprenta asupra turneului din Qatar, învingând Germania și Spania în grupe.
"Nu cred că am cedat sub presiune la penalty-uri. Toți cei care au jucat și toți cei care au executat penalty-urile au fost curajoși. Vreau să îi felicit pentru tot efortul depus. Sigur, am fi dorit să ne calificăm.
Suntem triști, dar lumea fotbalului a văzut o nouă generație frumoasă a fotbalului din Japonia. Am bătut Germania, am bătut Spania, ambele campioane mondiale. Trebuie să avem încredere în calitățile noastre, viitorul ne aparține", a declarat Hajime Moriyasu după meci.
Croația, echipa care s-a calificat mai departe, va înfrunta Brazilia în sferturi, sud-americanii fiind mari favoriți. Neymar & Co s-au distrat aseară în fața Coreei de Sud, pe care au învins-o cu 4-1, toate golurile naționalei Selecao fiind marcate până la pauză.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol