Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Joao Felix a spus, după 2 luni, cum s-a comportat Ronaldo când a aflat că va fi rezervă la CM

Cristian Mihală

Actualizat 11/02/2023 la 13:52 GMT+2

Cristiano Ronaldo s-ar fi purtat admirabil în timpul Mondialului, deși Fernando Santos l-a trimis pe banca de rezerve pentru ultimele două partide ale Portugaliei. Joao Felix a vorbit în premieră despre atitudinea avută de CR7.

Cristiano Ronaldo of Portugal celebrates after scoring his sides first goal with Joao Felix of Portugal during the Group H - FIFA World Cup Qatar 2022 match between Portugal and Ghana at the Stadium 974 on November 24, 2022

Credit imagine: Getty Images

Portugalia s-a impus cu 6-1 în fața Elveției, în optimile Mondialului, calificându-se de o manieră impresionantă între cele mai bune 8 formații din Qatar. Asta în contextul în care Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria naționalelor, nu a fost titular, înlocuitorul său, Goncalo Ramos, făcând un meci magic (triplă și pasă decisivă). CR7 a fost trimi pe banca de rezerve de fostul selecționer al lusitanilor, care nu l-a băgat din primul minut nici în sfertul cu Maroc.
Deși s-a speculat că starul portughez ar fi avut o atitudine deplasată și chiar s-ar fi certat cu Fernando Santos, Joao Felix asigură că acesta s-a comportat ca un profesionist desăvârșit.
"Am fost surprinși, pentru că nu e ceva obișnuit să îl vezi pe Cristiano rezervă. Dar a fost decizia antrenorului, el răspunde de rezultate. Cristiano a reacționat foarte bine, a căutat în continuare să ne încurajeze, să vorbească cu noi și să creeze o atmosferă cât mai plăcută. Modul în care a reacționat ne-a ajutat, ne-a dat senzația că suntem un tot unitar. A fost o atitudine de profesionist desăvârșit, a arătat că e gata să ajute naționala indiferent de ce se întâmplă", a spus Joao Felix pentru As.
Întrebat cât de surprins a fost de alegerea lui Ronaldo de a renunța la fotbalul de top și a alege banii veniți de la Al Nassr, Joao Felix crede că CR7 a luat decizia corectă
"Nu a mai avut nimic de câștigat în Europa, și-a scris numele în cărțile de istorie și acum va scrie istorie și în zona Golfului", a mai spus atacantul împrumutat de Atletico Madrid la Chelsea pentru a doua jumătate a sezonului.

Portughezii au scris că Ronaldo a vrut să plece din cantonament

După ce a adus tensiuni la Manchester United, din cauza faptului că nu a fost folosit de Ten Hag - situație care a escaladat și a dus la ruperea contractului între lusitan și gruparea de pe Old Trafford -, Cristiano Ronaldo a oferit presei subiecte și la Cupă Mondială din Qatar.
Record.pt a scris că Ronaldo a avut o ieşire nervoasă când a aflat că nu va fi titular cu Elveţia şi a ameninţat că va pleca din Qatar. Fernando Santos a dat dovadă de mult tact şi a reuşit în cele din urmă să îl calmeze pe jucător, dar lucrurile nu s-au sfârșit bine pentru Portugalia, care a fost eliminată de Maroc.
Conflictul Santos - Ronaldo şi-a avut originea în ultima partidă din grupă. Totul a început de la partida contra Coreei de Sud, ultima din grupă. Cristiano Ronaldo a fost titular, dar a rezistat pe teren doar 65 de minute, fiind înlocuit apoi cu Andre Silva. În momentul în care a fost scos de pe teren, starul de 37 de ani a fost surprins de camerele video spunând: "Te grăbești al dracului de rău să mă înlocuiești".
Această reacție dură s-a viralizat rapid, toți fanii considerând că îi este adresată selecționerului Fernando Santos. După meci, antrenorul a spus că Ronaldo nu a răbufnit la adresa lui, ci a unui jucător din echipa Coreei de Sud, variantă susţinută ulterior şi de jucător.
"Ronaldo era supărat pe jucătorul Coreei de Sud care l-a trimis în afara terenului, cred că toată lumea a văzut asta. Pepe chiar s-a dus după el, pentru că l-a insultat pe Ronaldo ca să iasă de pe teren. I-a răspuns acelui jucător", a declarat Fernando Santos.
Se pare că replica îi era adresată lui Fernando Santos, lucru care a contribuit la decizia de a-l titulariza pe Goncalo Ramos în optimea cu Elveţia. Evident, o astfel de hotărâre de a nu titulariza singurul jucător care a marcat la 5 Mondiale diferite a fost una grea, chiar dacă 70% dintre portughezi votaseră, înainte de partidă, că starul de 37 de ani ar trebui să fie rezervă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo