Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leo Messi, uimit de eliminarea unei favorite la CM din Qatar. "Au mulţi jucători de top"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/12/2022 la 16:47 GMT+2

Calificat în faza sferturilor de finală la Campionatul Mondial din Qatar, Lionel Messi a vorbit despre una dintre marile surprize de la acest turneu final, spunând că a rămas uimit de faptul că una dintre favorite a plecat acasă încă din faza grupelor.

Lionel Messi of Argentina running during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group C match between Poland and Argentina at Stadium 974 on November 30, 2022 in Doha, Qatar

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Unul dintre fotbaliștii care arată o formă foarte bună la actuala ediție de Campionat Mondial, Lionel Messi, a spus că a rămas uimit când a văzut deznodământul grupei E, cu fosta campioană mondială din 2014 fiind eliminată înainte de a ajunge în fazele eliminatorii, la fel cum s-a întâmplat și în urmă cu 4 ani, la turneul final găzduit de Rusia. La acea vreme se spunea că există un oarecare "blestem" al deținătoarei trofeului, însă pentru ediția desfășurată acum în Qatar nu a mai stat în picioare acest zvon, mai ales pentru că Franța a trecut fără probleme de grupe.

Lionel Messi, surprins de eliminarea Germaniei încă din faza grupelor

Germania a fost eliminată pentru al 2-lea turneu final mondial consecutiv eliminată încă din faza grupelor, iar asta a fost una dintre marile surprize pe care le-am putut vedea la actuala ediție din Qatar, competiție care a avut până acum rezultate greu de prezis.
Decarul naționalei Argentinei, Lionel Messi, s-a arătat surprins de eliminarea Germaniei, spunând că nemții au totuși jucători de top și că această surpriză dovedește și mai mult faptul că fotbalul a devenit mult mai echilibrat și este tot mai dificil să obții victorii la Campionatul Mondial.
"Am fost surprins că germanii au fost eliminaţi. Au mulţi jucători de top şi au o echipă tânără, care este mereu printre cele mai bune la Cupa Mondială.
Este surprinzător că au fost eliminaţi din nou în primul tur, dar asta arată cât de dificilă este Cupa Mondială. Nu mai contează numele echipei naţionale, ci ceea ce vezi pe teren. Totul devine din ce în ce mai echilibrat", a declarat Leo Messi.
Prin comparație, chiar dacă în etapa inaugurală ambele au bifat un eșec neașteptat, nemții în fața Japoniei și Argentina contra Arabiei Saudite, "pumele" au izbutit în cele din urmă să se califice în fazele eliminatorii după ce a obținut două victorii în ultimele două jocuri din grupă și chiar să termine pe prima poziție. Germania a remizat cu Spania în etapa secundă, iar în ultima a învins Costa Rica cu 4-2, deși la un moment dat a fost condusă cu 2-1, însă degeaba, pentru că punctele au venit prea târziu, iar situația grupei a fost tranșată de victoria japonezilor contra Spaniei.
Citește și:

Argentina atacă primul loc în semifinale

Pe lângă faptul că a terminat grupa pe prima poziție și s-a calificat în optimile de finală, Argentina a jucat deja în primul meci de pe tabloul eliminatoriu și a învins Australia cu 2-1, avansând astfel în sferturile de finală, cu 3 meciuri rămase de disputat pentru sud-americani pentru a-i împlini visul lui Leo Messi, acela de a ridica trofeul mondial, după ce a fost foarte aproape în urmă cu 8 ani, când chiar Germania i-a spulberat visele cu un gol marcat de Mario Gotze în minutele de prelungiri ale partidei.
În sferturi, formația antrenată de Lionel Scaloni va da piept cu una dintre naționalele puternice ale Europei, cea a Țărilor de Jos, care a trecut fără probleme de Statele Unite ale Americii cu scorul de 3-1 în optimi și care a avut un parcurs fără greșeală în faza grupelor. Olandezii s-au impus cu 2-0 în fața Senegalului, a remiazt cu Ecuador scor 1-1 și a învins gazda Qatar cu 2-0 în ultima etapă, dovedind că e una dintre echipele care deși nu a fost foarte mult luată în calcul pentru a ajunge în fazele superioare ale competiției, practică un fotbal bun și este cât pe ce să ajungă în primele 4 echipe la nivel internațional.
Ultima confruntare directă între cele două naționale care vor disputa primul sfert de finală a fost în 2014, în semifinalele Cupei Mondiale găzduită de Brazilia, când "pumele" s-au impus la loviturile de departajare după ratările lui Ron Vlaar și Wesley Sneijder, fapt ce întărește ideea unui duel echilibrat din care oricare dintre cele două echipe pot ieși învingătoare.
În situația în care totuși va trece de "portocala mecanică", Argentina ar putea da piept în penultimul act cu marea rivală din America de Sud, Brazilia, într-o reiterare a finalei Copa America de anul trecut.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo