Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lionel Messi, record negativ la Campionatul Mondial! E primul jucător din istorie care pățește asta

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 01/12/2022 la 00:05 GMT+2

Lionel Messi a făcut un meci bun cu Polonia, în ultima etapă a grupelor Campionatului Mondial. În minutul 39, argentinianul a ratat un penalty, mingea fiind apărată de Szczesny. Astfel, Messi a devenit primul jucător din istorie care are două penalty-uri apărate în această competiție.

Lionel Messi (l.) und Robert Lewandowski

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Campionatul Mondial 2022 | Argentina și-a revenit după înfrângerea cu Arabia Saudită din prima etapă a grupelor și a câștigat grupa C, după un final nebun. Formația antrenată de Lionel Scaloni s-a impus cu 2-0 în fața Poloniei și și-a asigurat prima poziție.
Lionel Messi a ratat un penalty la scorul de 0-0, șutul său puternic fiind apărat de Szczesny. Jucătorul argentinian a devenit astfel primul din istorie care are două lovituri de la 11 metri apărate la Campionatul Mondial.
În ciuda acestui record negativ, Messi a fost cel mai bun om de pe teren, primind nota 8,2 pentru prestația din duelul cu Lewandowski. Argentina nu a avut de suferit de pe urma penalty-ului ratat și a câștigat grupa, asigurându-și un duel mai ușor în optimi, acolo unde se va întâlni cu Australia.
O altă statistică interesantă a devenit virală după ratarea lui Messi. El s-a alăturat unei liste selecte cu jucători argentinieni care au ratat câte un penalty în ultima rundă din grupe. Mario Kempes a reușit această contra-performanță în 1978, atunci când naționala Albicelestă a și câștigat trofeul. Diego Maradona a pățit la fel în 1986, , însă de această dată Cupa nu a mai ajuns în această țară.
Chiar și așa, Messi nu este primul jucător care ratează două penalty-uri la Mondial. Asamoah Gyan (Ghana) a irosit și el două încercări din 4, record pe care îl deținea din 1966. Astfel, cei doi jucători dețin acum împreună acest record negativ.
Citește și:

Argentina va întâlni Australia în optimile Campionatului Mondial

După un început slab de turneu, Argentina a strâns rândurile și a obținut două victorii consecutive, care i-au asigurat prima poziție în grupa C. Astfel, Messi și compania vor juca în compania Australiei în optimi, echipă care s-a clasat pe locul secund în grupa D, sub Franța.
Odată cu această calificare, Lionel Messi și-a îmbunătățit o performanță la care mulți jucători doar visează. Starul lui PSG nu a fost eliminat niciodată în grupele unei competiții, fie că e vorba de echipele de club pe la care a trecut sau echipa națională a Argentinei.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo