Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lovitură pentru Southgate! Un jucător al naționalei Angliei a părăsit lotul pentru Cupa Mondială înaintea optimilor

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 30/11/2022 la 22:01 GMT+2

Anglia nu se va mai baza pe Ben White la Campioantul Mondial din Qatar, după ce jucătorul de la Arsenal a părăsit lotul lui Southgate, întorcându-se acasă. Federația engleză a menționat că jucător a plecat din "motive personale".

Declan Rice, Kalvin Phillips, Ben White, Luke Shaw and Harry Maguire of England train during an England training session at Al Wakrah Stadium on November 16, 2022 in Doha, Qatar

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Campionatul Mondial 2022 | Anglia și-a pierdut unul dintre jucătorii din lot, chiar înaintea duelului din optimi cu Senegal. Ben White a părăsit baza de antrenament al naționalei celor "Trei lei" și nu se va mai întoarce până la finalul turneului, anunță Federația.
Plecarea sa a venit prea târziu pentru ca gareth Southgate să mai poată chema un alt jucător în loc, astfel că lotul Angliei va rămâne la 25 de jucători. Ben White a ratat și antrenamentul oficial al englezilor dinaintea partidei cu Țara Galilor și nu a fost în lot.
Chiar și în aceste condiții, Anglia nu pare să sufere în defensivă, Southgate având multe variante de rezervă. White nu jucase niciun minut, iar Eric Dier, John Stones, Harry Maguire, Conor Coady și Kyle Walker pot acoperi postul de fundaș central.
"Ben White a părăsit baza de antrenament a Angliei, care se află în Al Wakrah și s-a întors acasă din motive personale. Fundașul lui Arsenal nu se va mai alătura naționalei până la finalul turneului. Ne dorim ca viața privată a jucătorului să fie respectată în aceste momente", a fost comunicatul venit din partea Federației Engleze.
Citește și:

Anglia va întâlni Senegal în optimile Cupei Mondiale din Qatar

Anglia s-a calificat în optimi de pe primul loc al grupei B, 7 puncte, după victoriile cu Ian și Țara Galilor și egalul cu SUA. Tragerea la sorți a stabilit că ocupanta primei poziții din această grupă va juca împotriva locului 2 din grupa A. Senegalul a învins Ecuador în utlima etapă și a obținut biletele pentru optimi, unde va da peste Kane și compania.
"Am văzut jucând Senegalul împotriva Iranului, într-un meci amical la Viena. I-am observat bine şi, începând de acum, vom analiza meciurile lor. Cunoaştem anumiţi jucători care evoluează în mari campionate şi în Anglia. Ştim că suntem favoriţi, trebuie să ne asumăm asta, dar vom înfrunta o echipă foarte periculoasă", a declarat Southgate după victoria categorică, scor 3-0, în fața selecționatei din Țara Galilor.
"În Rusia (la Cupa Mondială 2018 - n.r.), ne-am gândit dacă putem trece de o fază, dar acum aşteptările sunt mult mai mai. Avem mai multă experienţă", a subliniat acesta.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo