Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Enrique, adio Spania, după "fiascoul mondial"? Unde poate ajunge și cine vine în locul lui

Cristian Mihală

Actualizat 07/12/2022 la 09:03 GMT+2

Jurnaliștii de la Marca scriu despre posibilitatea ca Luis Enrique să părăsească banca tehnică a naționalei Spaniei, după eșecul de la Mondial.

La delusione di Luis Enrique

Credit imagine: Getty Images

Selecţionata Marocului s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Spaniei cu 3-0 la loviturile de departajare, marţi seara, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci din optimi încheiat cu 0-0 după prelungiri.
Campioana mondială din 2010 a părăsit Cupa Mondială la fel ca în urmă cu patru ani, când era eliminată în optimi de Rusia, tot la loviturile de departajare (3-4). Spania a început turneul final din Qatar fulminant, 7-0 cu Costa Rica, dar l-a încheiat în genunchi, fiind eliminată de Maroc, după ce pierduse şi în faţa Japoniei (1-2), în ultimul meci din grupă.
Echipa antrenată de Luis Enrique a dezamăgit crunt, făcând unul dintre cele mai slabe meciuri din ultima vreme, fapt confirmat de statistica la finalul primei reprize: cu doar un şut la poartă, a fost cea mai slabă repriză pentru ''La Roja'' la Cupa Mondială începând din 1966.
Ziariștii de la principalele ziare de sport din peninsul iberică vorbesc deja despre posibilitatea ca Luis Enrique să fie înlăturat, fiind nevoie de un adevărat șoc la echipă după un asemenea rezultat dezamăgitor.
"Radiografia unui fiasco mondial: sfârșitul ciclului lui Luis Enrique?", este titlul dat de Marca, jurnliștii sursei citate adăugând, apoi: "Primul și cel mai important lucru este legat de Luis Enrique. Ar trebui să continue sau nu pe banca naționalei? După două competiții bune - Euro și Liga Națiunilor -, Cupa Mondială a fost o dezamăgire majoră. El a creat acest grup, cu acest stil, dar rezultatul nu a fost cel așteptat, iar sentimentul de eșuare e evident".

Pleacă Luis Enrique de la Spania? Cine vine în locul lui?

Există deja informații că însuși selecționerul ar dori să stea departe de fotbal o perioadă, pentru ca apoi să revină ca antrneor la o echipă de club, după ce a impresionat la acest nivel la cârma Barcelonei, pe care a dus-o spre câștigarea Champions League. Există interes clar de la Atletico Madrid pentru "Lucho", dar și Premier League e o variantă. Luis Enrique e plătit foarte prost de Federație, având un salariu de doar 1,15 milioane de euro/an, ceea ce îl clasa pe locul 15 în topul salariilor selecționerilor din Qatar. Ca atare, o nouă provocare pare justificată și din punct devedere financinar pentru tehnician.
"Federația și asturianul vor trebui să ia o decizie și există posibilitatea ca Luis Enrique să decidă să ia un an sabatic. De asemenea, se discută tot mai mult despre posibilitatea ca el să preia comanda la Atletico Madrid sau există varianta de a face saltul în Premier League", notează sursa citată.
Eventuala despărțire de Luis Enrique nu îi va prinde cu garda jos pe oficialii Federației, care s-au gândit deja la câteva variante de înlocuitori.
"Cu viitorul lui Luis Enrique în aer, o altă întrebare este legată de lista candidaților care să îi ia locul pe banca Spaniei. Patru sunt principalii candidați care apar pe buzele oficialilor: Roberto Martínez , care tocmai a părăsit echipa Belgiei, Marcelino Garcia Toral - cel creditat de mulți cu cele mai multe șanse în acest moment - Rafa Benítez și chiar Luis de la Fuente, antrenorul de la U21", concluzionează Marca.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo