Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Enrique, discurs dur înainte de meciul cu Japonia! Ce le-a reproșat celorlalți selecționeri de la Cupa Mondială

Bianca Dumitru

Publicat 30/11/2022 la 17:53 GMT+2

Spania se pregătește în aceste zile pentru ultimul meci din faza grupelor de la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. La conferința de presă dinaintea partidei cu Japonia, Luis Enrique a făcut câteva declarații dure în privința celorlalți selecționeri.

Luis Enrique

Credit imagine: Getty Images

Spania va juca joi seară, de la ora 21:00, împotriva Japoniei, în ultimul meci din faza grupelor de la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022.
Înaintea partidei, selecționerul ibericilor a susținut o conferință de presă în care a făcut mai multe declarații necruțătoare la adresa celorlalți selecționeri de la Cupa Mondială.
Luis Enrique a spus că meciurile de la această ediție a competiției mondiale au fost destul de plictisitoare, lucru care îi îndepărtează pe spectatori de stadioane. Antrenorul a punctat că spectaculozitatea este de datoria selecționerilor, cărora le-a transmis că trebuie să învețe ce înseamnă fotbalul.
"Am ajuns la un punct fără sens. Primul lucru pe care ar trebui să-l învețe antrenorii la cursuri este că fotbalul reprezintă un spectacol. Sunt 50.000 sau 100.000 de oameni care te urmăresc de pe stadion, apoi mai sunt milioane acasă.
Este ca și cum mergi la o piesă de teatru și este plictisitoare. La final, nimeni nu va mai merge la teatru", a declarat Luis Enrique, care a vorbit și despre cum va aborda Spania duelul cu Japonia: "Vom merge să câștigăm cu Japonia!"
Citește și:

LUIS ENRIQUE, MULȚUMIT DUPĂ REMIZA CU GERMANIA

Zilele trecute, după meciul din a doua etapă a grupelor, selecționerul naționalei Spaniei, Luis Enrique, s-a declarat mulțumit de egalul cu Germania, precizând că în următorul meci, cu Japonia, "vom merge fără să speculăm și vom fi primii în grupă":
"Când o să văd meciul o să-mi placă mai mult decât senzația pe care o am acum. În primele două zile ne spun că vom fi lideri și că depindem de noi înșine. Îmi place atitudinea pe care o avem și intenția de a merge la joc și nu de a specula. Vom intra pe teren la ultimul meci fără să speculăm și vom merge să câștigăm și să fim primii în grupă.
Am văzut o primă repriză mai bună, dar pe tot parcursul jocului ne-a lipsit un pic de încredere să credem că putem face mai mult rău Germaniei. Ei au mers pe totul sau nimic, nu am putut controla jocul, s-a transformat într-un meci dus-întors și ne-au prins într-un fel la înghesuială, dar echipa a fost ambițioasă și voi fi mulțumit când voi vedea jocul mâine", a declarat Luis Enrique.
În ultimul meci din faza grupelor, Spania va înfrunta Japonia, iar Germania se va duela cu Costa Rica, ambele meciuri fiind programate joi, de la ora 21:00.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo