Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Enrique, reacție umilă după eliminarea Spaniei de la Cupa Mondială! "A fost vina mea!"

Bianca Dumitru

Publicat 06/12/2022 la 22:22 GMT+2

Spania și-a încheiat parcursul la această ediție a Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, după ce a fost învinsă la penalty-uri de Maroc. După meci, Luis Enrique a luat toată vina eliminării asupra lui și a vorbit despre viitorul său.

Luis Enrique, dépité, face au Maroc

Credit imagine: Getty Images

Maroc a produs o surpriză uriașă în optimile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, impunându-se cu 3-0 la loviturile de departajare în fața Spaniei.
Africanii au obținut astfel biletele pentru sferturile de finală ale competiției, în timp ce spaniolii, considerați unii dintre marii favoriți ai turneului, și-au încheiat parcursul în optimi, repetând rezultatul de la ediția precedentă, din 2018.
După meci, selecționerul ibericilor a vorbit despre prestația echipei sale. Luis Enrique și-a asumat responsabilitatea pentru eșecul cu Maroc și le-a cerut scuze fanilor.
În plus, antrenorul a declarat că va lua, în următoarele zile, o decizie în ceea ce privește viitorul său pe banca echipei naționale a Spaniei.
"Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost vina mea. Îmi asum întreaga responsabilitate. Vreau să le cer scuze fanilor... Săptămâna viitoare vom vorbi despre viitorul meu.
Mi-ar plăcea să-mi continui toată viața în echipa națională, dar trebuie să mă gândesc și să reflectez la ceea ce este mai bine pentru mine și pentru Spania, dar acum nu este momentul", a declarat Luis Enrique.
Citește și:

Spania și Maroc, în istoria Cupei Mondiale după duelul din Qatar

În urma înfrângerii neașteptate, întrucât Spania pornea cu prima șansă din această încleștare, "Furia Roja" a intrat direct în istoria neagră a Cupei Mondiale, atingând o bornă de necrezut.
Aceasta este, așadar, prima echipă din istoria turneului final care a pierdut patru serii de lovituri de departajare și a doua echipă care nu a marcat niciun gol la o serie de lovituri de departajare. Prima fusese Elveția, împotriva Ucrainei, la Campionatul Mondial din 2006.
De cealaltă parte, odată cu rezultatul înregistrat la meciul cu Spania, Marocul intră direct în istorie, fiind doar a patra echipă dintr-o țară africană care ajunge în sferturile turneului final, după Camerun în 1990, Senegal în 2002 și Ghana în 2010.
Tot după această victorie și calificare, selecționerul Marocului, Walid Regragui, a devenit primul selecționer african din istorie care ajunge în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.
Cine va câștiga trofeul Cupei Mondiale 2022?
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol