Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Enrique și-a ales favorita la Campionatul Mondial, dacă Spania nu se impune! "Ei aș vrea să câștige"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 19/11/2022 la 13:30 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Luis Enrique rămâne un fan al Barcelonei și a lui Messi. Selecționerul Spaniei spune că își dorește ca Argentina sau Uruguay să ridice trofeul Cupei Mondiale deasupra capului, în cazul în care Spania nu reușește acest lucru.

Luis Enrique celebra la clasificación de España para el Mundial de Catar 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Luis Enrique va face tot posibilul ca Spania să câștige din nou Cupa Mondială, însă misiunea selecționerului este foarte grea. Ibericii nu mai au nucleul de jucători de altădată, atunci când aproape întreg primul "11" era compus din jucători de la Barcelona și Real Madrid.
Spaniolii au o misiune teoretic ușoară în grupa E, unde Germania, Japonia și Costa Rica le sunt adversare. Chiar dacă, la prima vedere, echipele din Europa sunt mari favorite la primele două poziții, Japonia pare capabilă de a produce o surpriză. Enrique se bazează pe mulți jucători tineri, iar acest lucru poate fi un factor cheie în lupta la Mondial.
În cazul în care nu va aduce echipa acolo unde își dorește, Luis Enrique a dezvăluit că ar vrea ca Argentina sau Uruguay să ridice marele trofeu. Antrenorul a lucrat cu Lionel Messi și Luis Suarez la Barcelona și ar fi foarte bucuros pentru oricare dintre foștii lui elevi să îi vadă cu trofeul Cupei Mondiale în brațe, la final de carieră.
"Dacă noi nu câștigăm, mi-ar plăcea ca Argentina să reușească acest lucru. Ar fi nedrept pentru un jucător de statura lui Messi să se retragă fără o Cupă Mondială. De asemenea, țin cu Uruguay, pentru Luis Suarez", a spus Luis Enrique pe Twitch.
Citește și:

Spania se bazează pe un lot tânăr, dar acest lucru nu îl sperie pe Enrique

Luis Enrique nu se sperie de niciun adversar, în ciuda numeroșilor jucători mai tineri pe care îi are la dispoziție. Spania are un lot cotat la 902 milioane de euro, cel mai valoros jucător fiind Pedri (19 ani), cotat la 100 de milioane de euro. Ibericii au al treilea cel mai tânăr lot de la turneul final, cu o medie de vârstă de 25,6 ani, fiind depășiți doar de Ghana și SUA.
"Nu sunt îngrijorat de faptul că avem jucători atât de tineri. Fotbalul a progresat, iar jucătorii tineri au foarte mult entuziasm. Veteranii se descurcă foarte bine și conduc grupul nostru, iar cei mai tineri le ascultă sfaturile.
Obiectivul nostru este să terminăm grupa pe primul loc. Știm deja pe cine am putea înfrunta în optimi (n.r. cineva din grupa F, unde sunt Croația și Belgia) și știm că am putea juca cu cineva din grupa Braziliei în semifinale, dar cine a spus că ne e frică? ", a adăugat selecționerul Spaniei.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo