Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marcus Rashford își laudă antrenorul: "E o schimbare, o îmbunătățire clară!"

Marian Ursescu

Publicat 27/11/2022 la 21:56 GMT+2

Gareth Southgate a schimbat cultura echipei naționale după problemele anterioare. Erau unii jucători care nu dădeau tot. Rashford și-a făcut debutul în naționala Angliei sub Roy Hodgson

Marcus Rashford

Credit imagine: Getty Images

"Gareth Southgate a îmbunătățit standardul antrenamentelor Angliei și devotamentul jucătorilor e altul în perioada în care a fost la conducerea echipei", spune Marcus Rashford.
Atacantul lui Manchester United a bifat o primă selecție în national în 2016, când manager era Roy Hodgson. Acum, șase ani mai târziu, face parte din echipa lui Southgate la Cupa Mondială.
Southgate (52 de ani) a preluat conducerea în 2016 și a condus selecționata Albionului în semifinalele Cupei Mondiale 2018 și a finalei Euro 2020. Rashford a fost cel mai impresionat de modul în care a transformat mediul la antrenament.
"Pentru această echipă, simt că nu a fost niciodată o problemă de când Gareth este antrenor. Poate că înainte a fost o problemă în ceea ce privește calitatea antrenamentelor și a implicării jucătorilor la antrenamente, dar de când Gareth este manager, a fost mult mai intens. Toată lumea este gata să intervină atunci când este nevoie", a declarat Rashford.

"Nu câștigi doar dacă tu crezi că ai echipă mai bună!"

Rashford a fost rezervă în ambele meciuri ale Angliei din Grupa B și a marcat în victoria cu 6-2 împotriva Iranului, care a început campania lor la Cupa Mondială.Întrebat despre diferențele dintre a juca sub Hodgson, apoi pe scurt Sam Allardyce și Southgate, tânărul de 25 de ani a spus: "Am fost acolo doar pentru o perioadă scurtă de timp, dar standardul de antrenament nu a fost mereu la fel de ridicat".
"Nu te poți aștepta să intri în jocuri și să câștigi pentru că doar crezi că ai jucători mai buni decât celelalte echipe. Trebuie să depui efort și să arăți că meriți să câștigi meciurile de fotbal. A fost o schimbare clară și o îmbunătățire clară. Ne-am descurcat mult mai bine la turneele majore, dar chiar și în celelalte jocuri, am făcut-o mai bine și am avut rezultate mai bune", a încheiat Rashford.
Anglia a dezamăgit în al doilea meci la Cupa Mondială, acel 0-0 împotriva SUA, dar are garantat locul în optimile de finală în Qatar dacă evită înfrângerea împotriva Țării Galilor marți.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo