Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marele Pele, mesaj dedicat lui Neymar după ce l-a văzut pe decarul Braziliei plângând

Eurosport
DeEurosport

Publicat 10/12/2022 la 15:39 GMT+2

Aflat chiar pe patul de spital, fosta glorie a fotbalului brazilian a ținut să îl încurajeze pe Neymar după ce l-a văzut suferind la finalul meciului cu Croația, după ce selecționata antrenată de Tite a fost eliminată de la Campionatul Mondial din Qatar.

Neymar and Pele

Credit imagine: Instagram

Articol scris de Tibi Munteanu
Văzut de mulți ca un lider al actualei generații din fotbalul brazilian, Neymar a suferit aseară o nouă contraperformanță alături de naționala Braziliei, fiind eliminat din sferturile Campionatului Mondial din Qatar, asta deși fotbalistul de 30 de ani își făcea mari speranțe că va reuși să pună mâna pe mult râvnitul trofeu în finala programată pe 18 decembrie. La finalul partidei cu Croația, starul lui PSG a avut parte de un șoc emoțional și a început să plângă după ce a ratat o nouă ocazie de a se afirma la cel mai înalt nivel posibil din fotbal, așa cum a făcut idolul său, Pele, în 3 rânduri.

Marele Pele, mesaj de susținere pentru Neymar, chiar de pe patul de spital

Deși se află într-un mediu nu tocmai prielnic, având probleme de sănătate și fiind sub tratament împotriva cancerului de colon într-un spital din Sao Paolo, Pele a ținut morțiș să-l încurajeze pe starul naționalei Braziliei, Neymar, chiar și de pe patul de spital, într-un moment de cumpănă pentru fotbalistul legitimat la Paris Saint-Germain.
Neymar a marcat ieri împotriva Croației, însă apărarea sud-americanilor nu a reușit să fie perfectă până la ultimul fluier, astfel că s-a ajuns la loviturile de la 11 metri, unde Rodrygo și Marquinhos au ratat, iar vicecampioana mondială din urmă cu 4 ani a avansat în semifinalele turneului final din Qatar, unde urmează să dea piept cu Argentina lui Messi. La final, decarul "Selecao" a fost văzut plângând în hohote de supărare, iar mesajul său de la interviul de după meci a fost unul prin care a lăsat impresia că ia în calcul inclusiv retragerea de la echipa națională.
Din postura de golgheter all time al naționalei Braziliei, Pele i-a transmis un mesaj lui Neymar prin care îl îndeamnă să nu renunțe și să continue să îi facă mândri pe brazilieni și să inspire viitoarele generații, așa cum el la rândul său a fost o imensă sursă de inspirație pentru fotbalul brazilian și nu numai.
"Moştenirea ta este departe de a se încheia. Continuă să ne inspiri şi voi continua să ridic pumnii în aer de fericire la fiecare gol pe care îl marchezi, aşa cum am făcut la toate jocurile în care te-am văzut pe teren.
Din păcate, nu mai este o zi fericită pentru noi, dar vei fi întotdeauna o sursă de inspiraţie pentru mulţi oameni care vor să fie ca tine. Am învăţat că, cu cât trece mai mult timp, cu atât moştenirea noastră creşte.
Ştim amândoi că acesta este mai mult decât un număr Datoria noastră cea mai mare, ca jucători, este să inspirăm. Inspiră colegii noştri de profesie astăzi, generaţiile următoare şi, mai presus de toate, inspiră pe toţi cei care iubesc sportul nostru. Recordul meu a fost stabilit în urmă cu aproape 50 de ani şi nimeni nu s-a apropiat de el până acum. Ai ajuns acolo, băiete. Asta dă valoare măreţiei cuceririi tale.
Am 82 de ani şi, după tot acest timp, sper că v-am inspirat într-un fel să mergeţi cât mai departe. Sper ca cucerirea lui să contamineze milioane de oameni care îl urmăresc pentru a sfida ceea ce pare imposibil", a fost mesajul transmis de Pele.
Neymar Junior a ținut să-i răspundă în urmă cu puțin timp mesajului transmis de Pele, printr-un singur cuvânt. "Rege", a fost comentariul lăsat de decarul naționalei Braziliei, în semn de respect pentru întreaga carieră a fostului jucător al sud-americanilor.
Pe numele său real, Edson Arantes do Nascimento, Pele este singurul fotbalist din lume care a reușit să câștige de 3 ori în carieră Cupa Mondială.
Citește și:

Neymar, egalul lui Pele după reușita contra Croației

Starul lui PSG a marcat unicul gol al Braziliei în meciul cu Croația încheiat 0-0 în primele 90 de minute și 1-1 după cele două reprize de prelungiri, egalându-l astfel pe marele Pele la numărul de goluri înscrise în tricoul "Selecao".
Decarul lui Tite a bifat golul cu numărul 77 din carieră la naționala Braziliei, în urma unei faze create chiar de el, când a driblat și portarul și a trimis imparabil pentru fundașul croat care a încercat să salveze de pe linia porții. Neymar a avut nevoie de 124 de meciuri pentru a ajunge la această cifră impresionantă, în timp ce Pele, cel mai bun fotbalist din istoria sud-americanilor a atins această bornă după 92 de selecții.
Astfel, în ciuda faptului că Brazilia a fost eliminată la penalty-uri de Croația și nu va mai evolua la Cupa Mondială desfășurată în Qatar, Neymar Jr. are șansa să devină golgheterul all time al naționalei sale în următoarele meciuri, asta dacă nu va lua hotărârea de a se retrage de la echipa națională, așa cum a lăsat de înțeles la interviul de după eșecul cu vicecampioana mondială din 2018.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol