Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marocul propune un super-transfer după Mondial: "Credeți-mă, e world-class"

Cristian Mihală

Publicat 28/11/2022 la 08:59 GMT+2

Sofyan Amrabat este marele pariu al selecționerului Marocului, Walid Regragui, pentru un transfer la o echipă mare după Mondial.

Sofyan Amrabat e Luka Modric durante Marocco-Croazia - Mondiali Qatar 2022

Credit imagine: Getty Images

Selecţionata Marocului a obţinut o victorie surprinzătoare în faţa Belgiei, cu scorul de 2-0 (0-0), duminică, pe Al Thumama Stadium din Doha, într-un meci din Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.
''Leii din Atlas'' au obţinut abia a treia lor victorie la Cupa Mondială, prin golurile marcate de Abdelhamid Sabiri (73) şi Zakaria Aboukhlal (90+2), în faţa unei echipa care a dezamăgit.
La final, selecționerul nord-africanilor a ținut să remarce jocul complet al lui Sofyan Amrabat, un fotbalist world-class, capabil să facă perfect tranziția între apărare și atac. Un mijlocaș box-to-box cu o capacitate mare de efort, jucătorul de 26 de ani va ajunge fără îndoială la o echipă de prim plan din Europa, crede antrenorul Marocului.
"Credeți-mă, Amrabat este un jucător world-class. E un jucător cheie în planurile mele. Mă aștept să se transfere la un mare club după Campionatul Mondial", a spus Regragui, după succesul cu Belgia.
Amrabat este născut în Olanda și e fratele mai mic al lui Nordin Amrabat, fost la Watford. Sofyan și-a început cariera la Utrecht, apoi a trecut pe la Feynoord, Club Brugge și Verona. Din 2020, evoluează constant pentru Fiorentina, iar acum pare să joace cel mai bun fotbal din carieră.

Walid Regragui, după Maroc - Belgia 2-0: "Încă nu am câștigat nimic"

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Marocului, Walid Regragui, a dorit să tempereze euforia jucătorilor săi după victoria incredibilă contra Belgiei (2-0), duminică, la CM 2022 din Qatar, şi a spus că nimic nu este deocamdată câştigat, iar ultimul meci, cu Canada, va fi decisiv pentru calificarea în optimi.
"Încă nu am câştigat nimic. Desigur, vreau să fiu fericit cu această victorie, dar trebuie să ne revenim, să fim ancoraţi în realitate şi cu picioarele pe pământ, să ţinem cont de faptul că echipa Canadei este una foarte bună. Pentru a o învinge va trebui să păstrăm acelaşi spirit de luptă. Nu suntem încă în optimi, dar acesta este obiectivul nostru, vrem să-l atingem. În partida cu Belgia îi felicit pe jucătorii mei că au ştiut să închidă bine liniile în faţa unor atacanţi experimentaţi, cum au belgienii, practic nu am lăsat ca baloanele să ajungă la Eden Hazard sau Kevin de Bruyne. Anularea primului gol ne-a ambiţionat şi mai mult pentru că am văzut că defensiva belgiană poate fi învinsă", a spus Regragui.
Maroc a reușit să reziste cu brio în fața Belgiei, care în 2018 a fost cea mai ofensivă echipă de la Mondial. Atunci, "dracii roșii" au înscris 8 goluri în primele două partide de la CM. Acum, De Bruyne&Co au un singur gol după două partide, doar în 1930 marcând mai puțin (nicio reușită după consumarea a două dispute).
Cele două echipe se mai întâlniseră până acum de trei ori, la CM 1994, când Belgia s-a impus cu 1-0, în 1999, când ''diavolii roşii'' au câştigat cu 4-0 un meci amical la Liege, şi în 2008, când Marocul s-a impus cu 4-1 la Bruxelles, într-un meci amical, în care au jucat şi Axel Witsel (debut) şi Jan Vertonghen.
Maroc e favorită la calificarea în optimi, din grupa F și poate termina chiar pe primul loc, având în vedere că Belgia și Croația au meci direct. Un succes contra Canadei (codașa grupei) i-ar putea aduce pentru prima oară din 1986 până în prezent pe nord-africani în optimile competiției. Și cu un egal contra lui Alphonso Davies&Co, Maroc va merge mai departe, cu 5 puncte neputând fi depășită concomitent de Croația și Belgia.
Echipele calificate în optimi se vor decide pe 1 decembrie, când se vor juca ultimele partide din grupă, Croaţia - Belgia (Ahmad Bin Ali Stadium - Ar-Rayyan, 17:00) şi Canada - Maroc (Al Thumama Stadium - Doha, 17:00). Belgia nu va putea conta pe Onana, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo