Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe, peste Pele după ce a reușit dubla in meciul cu Polonia. Ce record a doborât francezul

Eurosport
DeEurosport

Publicat 04/12/2022 la 19:48 GMT+2

Kylian Mbappe a reușit un nou record în această seară, depășindu-l pe legendarul Pele la capitolul celor mai multe goluri marcate la Campionatul Mondial înainte de împlinirea vârstei de 24 de ani.

Pelé et Kylian Mbappé

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Franța a reușit duminică seara să se impună în fața Poloniei, scor 3-1, în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. În urma succesului, băieții din Hexagon merg în sferturile competiției, acolo unde ar putea să întâlnească selecționata Angliei.
Kylian Mbappe a fost omul meciului care a avut loc pe stadionul Al Thumama din Doha, starul celor de la PSG reușind o dublă și o pasă decisivă.
Grație celor două goluri marcate, Mbappe intră în istorie și îl depășește pe legendarul brazilian Pele, devenind jucătorul cu cele mai multe goluri marcate la Campionatul Mondial înaintea împlinirii vârstei de 24 de ani.
CITEȘTE ȘI:

Kylian Mbappe, peste Pele după dubla reușită cu Polonia

Campioana en-titre, Franța, a obținut în această seară biletele pentru sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, la capătul unui meci controlat în totalitate în fața Poloniei și adjudecat cu 3-1.
Olivier Giroud a fost cel care a deschis scorul în minutul 44 al duelului, devenind astfel cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței, cu 52 de goluri, depășindu-l pe Thierry Henry, care se află la borna 51.
În repriza a doua a ieșit la rampă Kylian Mbappe, care a semnat dubla în minutele 74 și 90+1, reușind așadar și el un record, grație celor două goluri izbutite.
După prima reușită, din minutul 74, Mbappe a ajuns la cota 8 în ceea ce privește golurile înscrise la Cupa Mondială, intrând direct în istorie.
Kylian Mbappe devine primul jucător din istorie care înscrie 9 goluri la Cupa Mondială înainte de a împlini vârsta de 24 de ani. Recordul era deținut de Pele, care reușise 7. Brazilianul fusese egalat la această ediție de Mondial de starul PSG-ului, iar la duelul de duminică seara, cu Polonia, a fost chiar detronat.
Fotbalistul celor de la PSG va împlini luna aceasta 24 de ani, pe 20 decembrie.

FRANȚA S-A CALIFICAT FĂRĂ PROBLEME ÎN SFERTURILE CUPEI MONDIALE, DUPĂ 3-1 CU POLONIA

Franța nu a avut probleme în fața Poloniei lui Lewandowski și s-a impus cu 3-1. Golul lui Giroud a stabilit scorul pauzei, însă Kylian Mbappe s-a dezlănțuit în partea secundă, securizând victoria pentru campioana mondială.
Starul lui PSG a marcat o dublă pe final, cu două execuții superbe, ajungând la cota 5 în clasamentul celor mai buni marcatori și devenind mare favorit la titlul de golgheter al turneului. Lewandowski a redus din diferență la ultima fază, dintr-un penalty acordat în urma unui henț.
În sferturi, naționala Franței va da peste învingătoarea duelului din această seară, dintre Anglia și Senegal. În cazul în care băieții antrenați de Gareth Southgate se impun, atunci vom avea parte de un super-duel în următoarea fază eliminatorie, după Olanda – Argentina.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL DIN QATAR 2022 | PROGRAMUL OPTIMILOR DE FINALĂ

Sâmbătă, 3 decembrie:
  • Olanda - SUA, 3-1
  • Argentina - Australia, 2-1
Duminică, 4 decembrie:
  • Franța - Polonia, 3-1
  • Anglia - Senegal, ora 21:00
Luni, 5 decembrie:
  • Japonia - Croația, ora 17:00
  • Brazilia - Coreea de Sud, ora 21:00
Marți, 6 decembrie:
  • Maroc - Spania, ora 17:00
  • Portugalia - Elveția, ora 21:00
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo