Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe va fi amendat de FIFA, pentru un gest neașteptat de la finalul meciului cu Danemarca

Nicu Savin

Publicat 27/11/2022 la 16:40 GMT+2

Kylian Mbappe a strălucit în tricoul Franței în primele două meciuri de la Mondialul din Qatar, însă a atras atenția și într-un alt mod. Starul a fost desemnat în ambele jocuri cel mai bun jucător de pe teren, dar a refuzat să stea de vorbă cu presa așa cum FIFA impune, astfel că va fi amendat.

Kylian Mbappé

Credit imagine: AFP

Kylian Mbappe pare genul de fotbalist făcut să strălucească la Campionatele Mondiale. La doar 19 ani a devenit campion mondial cu Franța, în 2018, iar acum este hotărât să-și conducă din nou naționala către trofeul suprem din fotbal.
Începutul a fost unul de vis, echipa lui Deschamps fiind deja calificată în optimi, după victoriile cu Australia (4-1) și Danemarca (2-1). Mbappe a strălucit în ambele (gol și assist cu Australia și dublă cu Danemarca), fiind desemnat de fiecare dată omul meciului. FIFA a impus un protocol pentru jucătorii care primesc această distincție, aceștia fiind obligați să stea de vorbă cu presa după partide.
Mbappe nu s-a conformat după primul meci, iar Federația Franceză a fost înștiințată că acesta va primi o amendă dacă va mai proceda la fel. Lui Mbappe nu i-a păsat de acest lucru și a trecut zâmbitor pe lângă jurnaliști, dar a refuzat să răspundă la întrebări după duelul cu Danemarca.
Potrivit Marca, starul francez va primi o amendă semnificativă, fără a se preciza despre ce sumă e vorba. De asemenea, Federația ar putea fi și ea amendată pentru că nu-i impune jucătorului să vorbească cu presa. Sursa citată notează că Mbappe și oficialii francezi și-au asumat sancțiunea financiară, deoarece jucătorul nu vrea să vorbească despre viitorul său în această perioadă. Dacă ar vorbi cu jurnaliștii, vedeta de la PSG nu ar putea evita întrebările despre acest subiect, astfel că preferă să stea departe de controverse și să se concentreze exclusiv pe Cupa Mondială.

KYLIAN MBAPPE VREA SĂ RESCRIE ISTORIA ÎN TRICOUL FRANȚEI

Cele 3 goluri marcate la acest turneu final, combinate cu cele patru marcate la Cupa Mondială din 2018 din Rusia, îl fac pe Mbappe singurul și primul jucător de la Pele încoace care a marcat șapte goluri la Cupa Mondială înainte de 24 de ani. Mbappe își va sărbători ziua de naștere pe 20 decembrie și are astfel șansa de a-l depăși pe legendarul brazilian, care a cucerit marele trofeu la Cupa Mondială în 1958, în Suedia, și 1962, în Chile, dar și în 1970, în Mexic.
Evoluțiile lui Mbappe pentru țara sa nu au scăzut niciodată: cu dubla de astăzi a ajuns la 31 de goluri pentru Franța la doar 23 de ani și 340 de zile. Compatrioții săi dinaintea lui nu numai că nu au atins acest prag, dar nici măcar nu se apropiaseră de pragul de 20. La aceeași vârstă, cel mai bun până acum fusese fostul jucător al lui Juventus, David Trezeguet, cu 16 goluri.
În topul celor mai buni marcatori din toate timpurile cu Franța, Mbappe l-a ajuns pe cel care este poate cel mai mare jucător francez din toate timpurile, Zinedine Zidane, cu 31 de goluri. Două roluri diferite, dar dacă Zidane și-a marcat golurile în peste 100 de apariții (108), Mbappe a făcut-o în apariția cu numărul 61: cu o medie de practic un gol la două meciuri. În acest ritm, Mbappe pare să devină cel mai prolific marcator din istoria echipei naționale a Franței. În acest moment, recordul îi aparține coechipierului său Olivier Giroud, momentan primul, cu 51 de goluri, la egalitate cu Thierry Henry.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo