Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mesajul transmis de Cristiano Ronaldo în ziua în care Portugalia înfruntă Elveția în optimi la CM

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/12/2022 la 13:04 GMT+2

Cu câteva ore înaintea starului partidei care va desemna ultimul loc valabil pentru sferturile de finală de la Campionatul Mondial din Qatar, Cristiano Ronaldo a postat un mesaj de susținere pentru fanii Portugaliei. Formația lui Fernando Santos se va confrunta cu Elveția în ultima partidă din optimi.

Cristiano Ronaldo in der Kritik

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Naționala Portugaliei are în față unul dintre cele mai importante meciuri din ultimii ani, pentru că miza este calificarea în ultimele 8 echipe naționale rămase în competiție la Cupa Mondială din Qatar.
Faptul că Portugalia a reușit doar de două ori în întreaga istorie să treacă de optimile de finală ale celui mai important turneu final (la edițiile din 1966 și 2006) este o presiune în plus pentru fotbaliștii lui Fernando Santos, însă Cristiano Ronaldo își arată din nou calitățile de lider și postează un mesaj de susținere atât pentru colegii săi, cât și pentru fanii lusitanilor de pe întregul glob, marcând importanța desăvârșită pe care o are duelul de astăzi.

Mesajul lui Ronaldo înaintea duelului care-i poate duce pe portughezi în sferturile CM

Pus în fața unui meci capital pentru naționala Portugaliei și chiar pentru cariera sa de fotbalist profesionist, Cristiano Ronaldo a făcut un pas în față, asumându-și poziția de lider al generației actuale pe care se bazează Fernando Santos și a postat pe contul său de Instagram un mesaj prin care își arată devotamentul față de echipa națională și cere suportul fanilor de pretutindeni.
"Astăzi este pentru Portugalia! Pentru portughezi! Pentru noi și pentru ai noștri! Astăzi este pentru toate visurile pe care le purtăm în fiecare dintre noi! Haideți cu toții", a fost mesajul postat de Cristiano Ronaldo pe contul său de Instagram.
În doar două ore, postarea starului portughez a fost apreciată de aproape 3 milioane de persoane și sunt peste 24 de mii de comentarii din partea susținătorilor Portugaliei și a lui Cristiano Ronaldo.
Totodată, meciul din această seară poate fi ultimul din cariera lui Cristiano Ronaldo la un Campionat Mondial, în situația în care Elveția va reuși să se impună, astfel că fotbalistul cu 5 Baloane de Aur e dispus să dea totul pentru a mai prelungi participarea sa la un turneu final mondial, mai ales că Portugalia e văzută printre favorite să câștige trofeul, cu toate că parcursul este unul dificil.
Citește și:

Portugalia și Elveția luptă pentru un loc în sferturile Cupei Mondiale

Portugalia s-a calificat în optimile de finală de pe prima poziție a Grupei H, în ciuda înfrângerii din ultima etapă, cu Coreea de Sud. Echipa lui Fernando Santos obținuse deja calificarea după primele două partide ale grupei, pe care le-a câștigat cu 3-2 contra Ghanei și cu 2-0 împotriva selecționatei din Uruguay.
În ceea ce privește Elveția, echipa lui Murat Yakin s-a calificat în optimi din Grupa G, acolo unde a încheiat la egalitate de puncte cu liderul Brazilia. Cu toate acestea, sud-americanii au încheiat pe prima poziție datorită golaverajului mai bun.
Partida dintre Portugalia și Elveția va avea loc diseară, de la ora 21:00, iar echipa care se va impune va întâlni în sferturile de finală câștigătoarea duelului dintre Maroc și Spania, partidă care se va disputa astăzi de la ora 17.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo