Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, egalul lui Maradona și Pele! Recordurile uriașe stabilite de căpitanul Argentinei după victoria cu Mexic

Bianca Dumitru

Actualizat 27/11/2022 la 08:41 GMT+2

Argentina a reușit să se impună cu 2-0 în fața Mexicului, în meciul contând pentru a doua etapă a grupelor de la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. După meci, Lionel Messi a postat un mesaj care s-a viralizat în doar câteva secunde.

Messi előlépett Mexikó ellen

Credit imagine: AFP

Argentina a obținut aseară prima victorie de la această ediție a turneului final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. "Pumele" s-au impus cu scorul de 2-0 în fața Mexicului, în urma golurilor marcate de Lionel Messi și Enzo Fernandez.
Echipa lui Lionel Scaloni și-a păstrat, astfel, șanse la calificarea în optimile competiției, care va fi decisă în urma duelului cu Polonia, din ultima etapă a grupelor.
În urma partidei cu Mexic, Lionel Messi a atins mai multe borne importante. După ce în confruntarea cu Arabia Saudită devenise cel mai tânăr fotbalist care a participat la cinci ediții ale Cupei Mondiale, starul celor de la PSG l-a depășit aseară pe Diego Maradona în topul jucătorilor argentinieni cu cele mai multe apariții la Campionatul Mondial.
În plus, în urma golului marcat, Messi l-a egalat pe Maradona la numărul de reușite la Cupa Mondială (8), având șansa de a-l depăși chiar săptămâna viitoare, în ultima etapă a grupelor. De altfel, dacă va mai înscrie de trei ori, decarul va deveni cel mai bun marcator din istoria Argentinei la Cupa Mondială, record deținut în prezent de Gabriel Batistuta, cu 10 goluri.
Căpitanul "pumelor" a intrat în istorie și drept primul fotbalist care a dat pase decisive la 5 ediții ale competiției mondiale, egalându-l la numărul assist-urilor pe Pele (6). Recordul privind cele mai multe pase decisive este deținut de Maradona, cu 8 reușite.
La această ediție a Campionatului Mondial, Lionel Messi a devenit și primul fotbalist argentinian care a marcat în 4 ediții ale Campionatului Mondial (2006, 2014, 2018 și 2022).
Citește și:

MESSI, MESAJ VIRAL DUPĂ VICTORIA CU MEXIC

După meciul cu Mexic, Lionel Messi s-a arătat extrem de încântat de succesul obținut de echipa sa. Căpitanul Argentinei a postat un mesaj scurt, dar încărcat de emoție pe rețelele de socializare.
"A trebuit să câștigăm astăzi și am putut-o face. Urmează o altă finală miercuri și trebuie să continuăm să luptăm împreună... Hai Argentina!!!", a scris Messi.
Lionel Messi
Mesajul s-a viralizat extrem de repede, ajungând la milioane de fani. Peste 2,2 milioane de suporteri au apreciat postarea lui Messi, iar alte câteva sute de mii au distribuit mesajul sau au scris comentarii, lăudându-l pe Messi pentru prestația în fața Mexicului sau pentru întreaga carieră.
Pentru echipa națională a Argentinei urmează miercuri, de la ora 21:00, ultimul meci din grupă, contra Poloniei.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo