Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi și Lewandowski, un an de relație tensionată. Istoricul conflictului dintre cei doi

Cristian Mihală

Publicat 30/11/2022 la 13:18 GMT+2

Robert Lewandowski și Leo Messi vor juca azi într-un duel pe viață și pe moarte pentru rămânerea la Campionatul Mondial. În ultimul an, relația dintre cei doi s-a deteriorat foarte mult.

Robert Lewandowski i Leo Messi

Credit imagine: Getty Images

Messi și Lewandowski au fost mereu rivali, dar întotdeauna s-au înțeles bine, dacă ne raportăm la nivelul declarațiilor celor doi. Totuși, în ultima perioadă lucrurile s-au schimbat între cei doi și acest aspect nu are vreo legătură cu faptul că vârful polonez a sosit la Barcelona, fosta echipă a lui Messi, cum unii s-ar gândi.
Azi, Argentina și Polonia au meci direct, iar echipa învinsă va părăsi, foarte probabil, Qatarul, înainte de optimi. În acest context, jurnaliștii de la sport.es prezintă momentele care au dus la ruptura dintre cei doi mari atacanți ai istoriei fotbalului.
Originea tensiunii dintre cei doi își are punctul de plecare la gala Balonului de Aur 2021, când Messi, câștigătorul, l-a felicitat pe Lewandowski, al doilea clasat: "Vreau să-i spun lui Robert că este o onoare pentru mine să lupt cu el. Meriți. Balonul de Aur trebuia să fie al tău anul trecut (n.r. când FIFA nu l-a acordat, din cauza pandemiei), toată lumea a fost de acord că tu ai fost câștigătorul. Sper că France Football să poată să ți-l ofere și să-l ai acasă, în vitrina de trofee, pentru că tu ai fost un câștigător adevărat".

Lewandowski l-a atacat primul pe Messi

La câteva zile după acea gală a Balonului de Aur, Robert Lewandowski a lansat deja un prim mesaj împotriva lui Messi într-un interviu pentru emisiunea "Moc Futbolu" de la canalul polonez Kanale Sportowym: "Mi-aș dori ca declarația lui Messi să fie sinceră, de la un mare jucător și nu doar cuvinte. A cerut un Balon de Aur pentru mine dar nu m-a votat la "FIFA Best". Acela e un trofeu mai important decât Balonul de Aur".
Messi a răspuns săptămâni mai târziu: "Cuvintele pe care le-am spus în acel moment au fost din inimă și pentru că așa simțeam cu adevărat. Am spus că încă merită Balonul de Aur, pentru că anul precedent mi se păruse că a fost cel mai bun. Dar anul acesta (n.r. în care Messi a câștigat) nu a fost cel mai bun. Dar nu intru într-o polemică cu el, să o ia cum vrea. Fiecare spune ce vrea și evident că se poate exprima cum consideră. Sincer nu sunt de acord cu ce a spus el și de acum înainte acest subiect nu mă mai interesează".
De notat că înainte de Mondial, Lewandowski a oferit un interviu în care a fost întrebat despre relația cu Messi, iar polonezul a încercat să minimizeze conflictul avut cu starul lui PSG, știind că în ultima etapă din grupe vor fi adversari pe teren. Iată câteva din răspunsurile date de Lewa, înainte de a pleca în Qatar, cu privire la "subiectul Messi".
  • Jurnalist: Trebuie să îl saluți pe Messi înainte de meci. Vei vorbi cu el?
  • Lewandowski: De ce trebuie să ne spunem ceva unul altuia în timpul salutului de dinainte de meci? Oricum, totul este bine între Messi și mine, nu am avut niciodată probleme. De ce mă intrebi așa ceva?
  • Jurnalist: Ai spus că Messi te-a deranjat când Messi a zis că meriți Balonul de Aur 2020, dar apoi nu te-a votat la Gala Best.
  • Lewandowski: Când și unde am spus asta? Nu, nu-mi amintesc să fi spus asta. Poate ați văzut pe Instagram că cineva a spus asta, dar eu nu am făcut-o.
Polonia și Argentina se întâlnesc diseară, de la ora 21:00, în ultimul meci al grupei C. "Leșii" sunt lideri după două etape, cu 4 puncte și fără gol primit, în timp ce "pumele" au o victorie și o înfrângere. În celălalt meci al grupei, Mexic și Arabia Saudită speră și ele la calificare, dar soarta lor depinde și de ce se întâmplă în disputa Polonia - Argentina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo