Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul pentru care Messi a absentat de la petrecerea Argentinei după calificarea în sferturi

Eurosport
DeEurosport

Publicat 04/12/2022 la 16:56 GMT+2

Argentina a obținut sâmbătă seara biletele pentru sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, după ce s-a impus cu scorul 2-1 în fața Australiei, în optimi. În următoarea fază a competiției, Messi și compania îi vor avea adversari pe cei din naționala Olandei pentru un loc în semifinale.

Messi e Alvarez esultano per il gol in Argentina-Australia - Mondiali 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Argentina a avut emoții la startul actualei ediții a Campionatului Mondial, însă în cele din urmă a reușit să obțină două victorii în faza grupelor și să se califice în optimile de finală, unde s-a duelat de la egal la egal cu reprezentativa Australiei.
Elevii lui Lionel Scaloni au dictat ritmul jocului și au condus cu 2-0, însă au trăit periculos până la ultimul fluier, după ce adversarii au redus din deficit spre final și au fost aproape de egalare în minutul 90.
S-a terminat 2-1 pentru echipa lui Messi, care s-a calificat în sferturile turneului final din Qatar, acolo unde o va avea adversară pe Olanda în următoarea fază.
Imediat după ce au pus mâna pe biletele pentru sferturi, argentinienii au dat drumul la fiestă în vestiar, sărbătorind încă un pas făcut până la mult-visatul trofeu.
Singurul absent al petrecerii din vestiar a fost chiar căpitanul Leo Messi, care nu s-a putut bucura de calificarea mai departe alături de colegii săi.
CITEȘTE ȘI:

Motivul pentru care Messi a absentat de la sărbătoarea Argentinei

Fotbaliștii din naționala Argentinei au încins petrecerea în vestiar, imediat după meciul cu Australia, care le-a adus calificarea în sferturile Cupei Mondiale din Qatar. Toți elevii lui Scaloni au celebrat succes, mai puțin căpitanul Leo Messi, care nu a fost prezent în vestiar alături de restul colegilor săi.
Ulterior, Messi a explicat care este motivul pentru care nu s-a putut alătura echipei sale la petrecerea de după meci. Fotbalistul celor de la PSG a fost nevoit să meargă la controlul anti-doping, așa ca nu a putut sărbători în vestiar calificarea în sferturi.
"Am fost nevoit să merg la anti-doping. După meci, m-am închis aici, am făcut un duș. Nu am văzut niciun gol, nicio reluare, nimic", a explicat Leo Messi, citat de Corriere dello Sport.

MESSI, OMUL MECIULUI ARGENTINA - AUSTRALIA 2-1, LA CAMPIONATUL MONDIAL

Messi a avut 6 şuturi la/pe poarta adversă şi a creat 4 ocazii de gol. Niciun alt jucător nu a avut mai mult de 4 şuturi în meci şi, cu excepţia lui Rodrigo de Paul, niciunul nu a trecut de două ocazii create.
Messi a marcat sâmbătă primul său gol în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale şi al nouălea în cinci turnee finale ale competiţiei. Căpitanul echipei Argentinei a înscris cu un şut la colţul lung, golul cu numărul 789 din carieră, la meciul 1000.
Starul sud-american a devenit cu acest prilej cel mai vârstnic jucător care marchează pentru Argentina în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale, la 35 de ani şi 162 de zile.
În sferturile de finală, Argentina va întâlni Olanda, pe 9 decembrie (Lusail Stadium - Al Daayen, 21:00).
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo