Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neymar a dat de înțeles că s-ar putea retrage de la națională! Ce a spus după eșecul contra Croației

Nicu Savin

Actualizat 09/12/2022 la 23:12 GMT+2

Neymar a suferit o imensă dezamăgire la Cupa Mondială din Qatar, unde Brazilia a fost eliminată de CRoația în sferturile de finală de Croația, după penalty-uri. LA final, starul Selecao a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea retrage de la echipa națională.

Neymar Jr.

Credit imagine: Getty Images

Neymar a intrat în istoria Braziliei, reușind să-l egaleze pe legendarul Pele la numărul de goluri marcate pentru echipa națională, dar bucuria acestei performanțe i-a fost umbrită de eliminarea de la Cupa Mondială din Qatar. Sud-americanii nu au putut păstra avantajul obținut prin reușita lui Neymar și apoi au pierdut la penalty-uri în fața Croației, stabilind și un record negativ în istoria competiției.
Finalul meciului l-a surprins pe Neymar plângând în hohote, fiind cu greu consolat de coechipieri și adversari. Decarul Selecao declara încă de acum câteva luni că acesta ar putea fi ultimul său Campionat Mondial din carieră,lucru confirmat acum. Mai mult, jucătorul lui PSG a avut un discurs și mai îngrijorător pentru fanii săi, lăsând să se înțeleagă că s-ar putea retrage chiar acum de la echipa națională.
"Sincer, nu știu dacă acesta este sfârșitul timpului meu la echipa națională. Nu cred că este bine să vorbesc acum, la cald. Nu vreau să închid ușa definitiv, dar nu nu știu dacă mă voi întoarce. Trebuie să vedem ce se va întâmpla în viitor, dar este clar că nu voi fi aici pentru următoarea Cupă Mondială", a spus Neymar, citat de brazilienii de la TNT Sports.

Tite a demisionat de la naționala Braziliei

Eșecul în fața Croației va genera un val de schimbări la naționala Braziliei. Jucători precum Thiago Silva se vor vor retrage cu siguranță, iar pe bancă va veni un nou antrenor. La câteva minute după meciul din această seară, Tite și-a anunțat plecarea.
"Este o înfrângere dureroasă, dar sunt împăcat cu mine însumi. După cum am spus, ciclul meu s-a terminat. Am spus-o acum peste un an și jumătate și nu sunt un om de două cuvinte. Nu mă jucam cu vorbele ca să câștig și apoi să fac o dramă pentru a rămâne, oricine mă cunoaște o știe", a spus Tite la conferința de presă.
Tite a condus naționala Braziliei din 2016, stând pe bancă în 81 de partide. În această perioadă, Selecao a câștigat un singur trofeu, o Copa America, în sezonul 2018/19.
De-a lungul carierei, brazilianul în vârstă de 61 de ani le-a mai antrenat pe Corinthians, Gremio, Atletico MG, Palmeiras, Al-Ain, Al-Wahda și Internacional Porto Alegre.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol