Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neymar a plâns ca un copil după eliminarea Braziliei de la Mondial! Imaginile cu suferința starului

Nicu Savin

Actualizat 09/12/2022 la 20:40 GMT+2

Neymar a intrat în istoria fotbalului brazilian, egalându-l pe legendarul Pele în topul marcatorilor all-time la naționala Selecao, dar bucuria acestei performanțe a fost ștearsă cu buretele de eșecul sud-americanilor în fața Croației, la penalty-uri, în sferturile Cupei Mondiale. Starul lui PSG a plâns în hohote la final, iar imaginile cu suferința sa fac înconjurul lumii.

Neymar

Credit imagine: Getty Images

Brazilia și-a terminat aventura la Cupa Mondială din Qatar în cel mai dramatic mod posibil, pierzând la penalty-uri sfertul de finală contra Croației. Neymar a deschis scorul în minutul 105, dar croații au reușit să egaleze prin Petkovic în minutul 116. La loviturile de departajare, balcanicii au executat fără greșeală, în timp ce Rodrygo și Marquinhos au ratat pentru brazilieni, spulberând visul unei țări întregi la al 6-lea titlu mondial.
Astfel, ceea ce trebuia să fie o seară istorică pentru Neymar s-a transformat într-un coșmar. Prin golul marcat, starul a ajuns la cota 77 în tricoul echipei naționale, egalând recordul deținut de legendarul Pele, dar bucuria acestei performanțe s-a stins repede după ultimul penalty, executat de Marquinhos.
Neymar s-a prăbușit pe gazon și a început să plângă în hohote, iar imaginile cu suferința sa fac deja înconjurul lumii.
Nici consolarea lui Dani Alves nu a putut opri lacrimile lui Neymar, care cu greu s-a ridicat și iarbă și a mers să salute fanii și apoi s-a îndreptat spre vestiare.
A fost probabil cea mai tristă seară din cariera lui Neymar, care probabil că își dă seama că Mondialul din Qatar a fost ultimul la care el mai putea spera să ridice cel mai râvnit trofeu din fotbal deasupra capului. Deși în 2026 va avea 34 de ani și teoretic ar putea fi prezent la turneul final din SUA, Mexic și Canada, e posibil ca până atunci forma sa să fie mult mai slabă decât cea din prezent și să nu mai fie printre protagoniști.

Brazilia, eliminată pentru a 5-a oară la rând de o echipă europeană de la Cupa Mondială

Brazilia a pierdut abia pentru a 2-a oară în istorie la loteria penalty-urilor, la Cupa Mondială. Prima dată se întâmpla în 1986, în sferturile de finală contra Franței. De atunci, Selecao a mai trecut de 3 ori prin emoțiile loviturilor de la 11 metri, câștigând de fiecare dată (cu Italia în finala din 1994, cu Olanda în semifinalele din 1998 și cu Chile în optimile din 2014).
Așadar, Croația este prima echipă calificată în semifinalele Cupei Mondiale, acolo unde va întâlni Argentina sau Olanda. Fără să strălucească deloc la actuala ediție, balcanicii au ajuns din nou să lupte pentru medalii, la fel cum s-a întâmplat în 1998 (locul 3) și în 2018 (locul 2). Generația fantastică a Croației a demonstrat încă o dată că finala jucată acum 4 ani nu a fost întâmplătoare.
De partea cealaltă, Brazilia arată că a dezvoltat un complex în fața echipelor europene, sud-americanii neavând nicio victorie în fazele eliminatorii de la Mondiale în fața reprezentantelor "Bătrânului Continent" din 2002 încoace, când a cucerit pentru ultima dată titlul mondial. Franța (2006), Olanda (2010), Germania (2014) și Belgia (2018) au fost echipele care au eliminat Brazilia la ultimele turnee finale.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol