Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

A jucat Neymar ultimul său meci la Cupa Mondială? Ce declarase starul înaintea turneului final

Nicu Savin

Actualizat 09/12/2022 la 21:47 GMT+2

Neymar este devastat total, după ce Brazilia a fost eliminată de la Cupa Mondială din Qatar. Starul naționalei Selecao recunoștea înaintea turneului final că nu știe dacă va mai fi protagonist și în 2026, astfel că e posibil ca duelul contra Croației să fi fost ultimul pentru el pe cea mai importantă scenă a fotbalului.

La désillusion pour Neymar et le Brésil, éliminés par la Croatie en quart de finale

Credit imagine: Getty Images

Neymar putea fi eroul Braziliei la Cupa Mondială din Qatar, dar ceea ce trebuia să fie o seară istorică s-a transformat repede într-un coșmar pentru starul lui PSG. Decarul Selecao a deschis scorul în sfertul cu Croația și l-a egalat pe legandarul Pele în topul marcatorilor all-time la naționala Braziliei, dar formația lui Tite s-a văzut egalată în minutul 117 și totul s-a decis la penalty-uri.
Croații au executat impecabil, în timp ce Rodrygo și Marquinhos au ratat pentru sud-americani și totul s-a năurit pentru reprezentativa auri-verde. Neymar s-a prăbușit pe teren și a plâns ca un copil minute bune, fiind cu greu consolat de coechipieri.
Neymar declarase înaintea turneului final că acesta ar putea fi ultimul pentru el și probabil că dezamăgirea din Qatar i-a întărit convingerea că nu va mai păși pe cea mai importantă scenă din fotbalul mondial. În 2026, Neymar va avea 34 de ani, o vârstă la care mulți jucători sunt încă la un nivel fantastic, dar e greu de crezut că va fi și cazul său, mai ales că are tot mai des probleme cu accidentările.am scos
"Cred că este ultima mea Cupă Mondială. O văd ca fiind ultima pentru că nu știu dacă mai am puterea de a mă ocupa de fotbal.", spunea starul cu câteva luni înainte.
Așadar, e posibil ca meciul din această seară să fi fost ultimul pentru brazilian la Cupa Mondială.

Brazilia a pierdut abia pentru a 2-a oară în istorie la penalty-uri, la Cupa Mondială

Brazilia a pierdut pe mâna ei în fața Croației, pentru că nu a reușit să păstreze un avantaj pentru care a muncit enorm timp de 105 minute. Sud-americanii sperau totuși la o victorie la penalty-uri, deoarece mai pierduseră o singură dată în istorie la loteria loviturilor de departajare. Se întâmpla în 1986, în sferturile de finală contra Franței. De atunci, Selecao a mai trecut de 3 ori prin emoțiile loviturilor de la 11 metri, câștigând de fiecare dată (cu Italia în finala din 1994, cu Olanda în semifinalele din 1998 și cu Chile în optimile din 2014).
Odată cu acest eșec, Brazilia arată că a dezvoltat un complex în fața echipelor europene, sud-americanii neavând nicio victorie în fazele eliminatorii de la Mondiale în fața reprezentantelor "Bătrânului Continent" din 2002 încoace, când au cucerit pentru ultima dată titlul mondial. Franța (2006), Olanda (2010), Germania (2014), Belgia (2018) și acum Croația au fost echipele care au eliminat Brazilia la ultimele turnee finale.
Fără să strălucească deloc la actuala ediție, Croația a ajuns din nou să lupte pentru medalii, la fel cum s-a întâmplat în 1998 (locul 3) și în 2018 (locul 2). Generația fantastică a Croației a demonstrat încă o dată că finala jucată acum 4 ani nu a fost întâmplătoare, iar loteria penalty-uri tinde să devină specialitatea casei pentru balcanici. Acum 4 ani a câștigat două meciuri la 11 metri, cu Danemarca și cu Rusia, iar istoria s-a repetat și în Qatar, înaintea Braziliei victimă fiind Japonia, în optimi.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din sau .
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol